Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Domein van het slagveld bij Waterloo 1815

Kinderen in uniformen uit de slag van Waterloo

Herbeleef de beroemde veldslag op het Domein van het slagveld bij Waterloo 1815 aan de hand van uniformen, interactieve kaarten, een 3D-film en multimedia-animaties. Beklim de 226 treden van de Leeuwenheuvel en bewonder het uitzicht op de velden van het slagveld. Op de Hoeve van Hougoumont kun je zelf getuige zijn van de bloedige “slag in een slag”.

Jouw voordeel

3,5 euro korting met je Lerarenkaart. In het laagseizoen (van 6 november tot en met 31 maart) betaal je 16 euro in plaats van 19,5 euro. In het hoogseizoen (van 1 april tot en met 5 november) betaal je 19,5 euro in plaats van 23 euro.

Voorwaarden

Dit voordeel geldt enkel aan de kassa.
Toon je Lerarenkaart bij het onthaal.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Sinds april 2023 heeft het Domein van het slagveld bij Waterloo 1815 een volledig nieuw educatief programma. Om de verschillende schoolgroepen zo goed mogelijk te begeleiden en jullie ontdekking van de geschiedenis van de slag zo persoonlijk mogelijk te maken, biedt het domein je een keuze aan unieke workshops.

Afhankelijk van jullie wensen bieden ze leerlingen bijvoorbeeld de kans om kennis te maken met de militaire oefeningen van het leger, te proberen hun kanon in recordtijd te herladen en deel te nemen aan verschillende creatieve workshops. Meer informatie over de educatieve workshops vraag je via mail of vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Domein van het slagveld bij Waterloo 1815
Route du Lion 1815
1420 Eigenbrakel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Audiodescriptie
  • Brochure in gesproken vorm
  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren