Vlaanderen
Klasse.be
maquette van soldaten aan het front

Het Vrijheidsmuseum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Je beleeft het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart.

Voorwaarden

Stuur vooraf een e-mail en geef door hoeveel vrijkaarten je wilt ontvangen.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20ste eeuw en de actualiteit. Je wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken.

Volg het interactieve programma ‘Wat kies jij’. Hierin maken leerlingen kennis met historische objecten, (fictieve) historische personen en situaties en leren ze van de dilemma’s van toen en nu. Er kan ook gekozen worden voor een klassieke rondleiding langs de hoogtepunten van het museum. Zowel de rondleiding als het educatieve programma ‘Wat kies jij’ kunnen op maat gemaakt worden voor verschillende leerniveaus en leeftijden. Kijk voor meer informatie en de actuele tarieven op www.vrijheidsmuseum.nl/educatie.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Vrijheidsmuseum
Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren