Vlaanderen
Klasse.be
Zicht op open ruimte met koepel
Exposition En Lutte
Exposition Plus jamais a

La Cité Miroir is een plek voor educatie, debat en cultuur. Het programma voorziet toneel, muziek, tentoonstellingen, conferenties en de permanente tentoonstellingen ‘Plus Jamais Ça ! Parcours dans les camps nazis pour résister aujourd’hui.’ en ‘En Lutte. Histoires d’émancipation’.

Jouw voordeel

Gratis toegang tot de permanente tentoonstellingen in plaats van 7 euro. Verlaagd tarief voor bepaalde activiteiten.

Voorwaarden

Met je Lerarenkaart heb je ook recht op het verlaagd tarief voor alle activiteiten georganiseerd door MNEMA asbl, Les Territoires de la Mémoire asbl en Le Centre d’Action Laïque de la Province de Liège.

Programma voor je klas

Omschrijving

In La Cité Miroir kan je twee permanente tentoonstellingen bezoeken.

‘Plus Jamais Ça! Parcours dans les camps nazis pour résister aujourd’hui’ (Nooit meer! Een blik op de nazikampen om vandaag sterk te staan.) vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe gedeporteerden in de nazikampen terechtkwamen.

De tour wordt aangeboden in het Nederlands en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Prijs: 5 euro per persoon. Reserveer je bezoek online of telefonisch.

Ten Strijde. Verhalen over emancipatie. blikt terug op de arbeidersstrijd. Deze reis door de tijd verbeeldt via geluiden, beelden, stemmen en lichteffecten de strijd voor een rechtvaardigere en meer solidaire maatschappij. De expo toont dat de wereld kan veranderen en sociale vooruitgang mogelijk is.

De tour wordt aangeboden in het Nederlands en duurt 85 minuten. De expo is geschikt voor leerlingen vanaf 15 jaar. Reserveer je bezoek online of telefonisch.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

La Cité Miroir
Place Xavier Neujean 22
4000 Liège
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren