Vlaanderen
Klasse.be
oorlogsmunitie museum passchendaele
Legeruniformen museum passchendaele
oorlogsmunitie museum passchendaele
Loopgraven museum passchendaele
Ondergrondse schuilplaats
Ondergrondse slaaplaats

Ontdek en beleef het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en de Slag bij Passendaele in de interactieve opstelling van het Passchendaele Museum. In 100 dagen tijd vielen hierbij 600.000 slachtoffers. Daal af in de ‘dugout’ (ondergrondse schuilplaats) en verken de gereconstrueerde Britse en Duitse loopgraven.

Jouw voordeel

4 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 7,50 euro (audioguide inbegrepen) in plaats van 11,50 euro.

Voorwaarden

Je kan vooraf online reserveren. De korting is enkel geldig op vertoon van je geldige Lerarenkaart én identiteitskaart. Opgelet: jaarlijks sluit het museum voor de winter. Check de openingstijden voor je bezoek.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Leerlingen lager onderwijs verkennen het museum met Lisa, Louis en het ratje Maurice. Met een kaart en een luisterspel volgen ze een parcours met leuke opdrachten.

In de workshop ‘Soldaat in de klas’ (lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs) komen vertellers in WO I-uniform gepakt en gezakt in je klas vertellen over het leven van een soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Van onderhemdje tot bottines: elk voorwerp dat ze meebrengen vertelt een apart verhaal over de oorlog. Je kan deze workshop ook volgen in het museum (een halve lesdag).

In de workshop ‘Passchendaele Archives’ voeren leerlingen (vanaf 16 jaar) zelf opzoekingswerk uit naar een persoonlijk verhaal over een gesneuvelde soldaat. Nadien bezoeken ze het graf van ‘hun’ soldaat op Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth WOI-begraafplaats ter wereld.

‘Mission Polygon Wood’ combineert persoonlijke verhalen van gesneuvelden met doe-opdrachten in het Polygoonbos. Je leerlingen (vanaf 14 jaar) worden verdeeld in groepjes en moeten via 4 locaties zelfstandig de overzijde van het bos bereiken, dus zonder kant-en-klare routebeschrijving. Aan de hand van doe-opdrachten zoeken ze onderweg naar codes en Britse, Australische of Nieuw-Zeelandse identiteitskaarten van gesneuvelden.

Je vindt alle info en tarieven op www.passchendaele.be/educatie. Daar vind je ook voordelige combi-tickets met Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Passchendaele Museum
Berten Pilstraat 5 A
8980 Zonnebeke
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren