Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Be-Part – Platform voor Actuele Kunst

Bezoekers aan Be-part

Be-Part is een platform voor actuele kunst met een werking in Waregem en in Kortrijk. Er is geen vaste collectie, maar jaarlijks zijn er 3 à 4 expo’s. De nadruk ligt op experiment, durf en dialoog. Be-Part is geen galerie of kunsthal, maar een laboratorium voor de creatie en de verspreiding van hedendaagse kunst.

Jouw voordeel

10 procent korting op een atelier met je klas.

Voorwaarden

Je moet minimum twee workshops boeken, bijvoorbeeld één workshop bij de najaarstentoonstelling en één workshop bij de voorjaarstentoonstelling.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 3 tot 18 jaar.

Omschrijving

In Be-Part Atelier worden actuele kunsttentoonstellingen en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. Ze doen dit, samen met Mooss vzw, door actieve rondleidingen en creatieve workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar) te organiseren.

Tijdens de actieve rondleiding wordt er gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen en actief geluisterd. Via een aantal gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten … opdat de jongeren en kinderen de werken op verschillende manieren kunnen ervaren. Vervolgens verkennen ze via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Past bij deze vakken

  • Esthetica
  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken

Waar?

  • Kortrijk – Paardenstallen – Korte Kapucijnenstraat z/n
    Plan je route
  • Waregem – Westerlaan 17
    Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren