Nog tot 11 november geeft de lerarenkaart kortingscode toegang tot de Private Sale met kortingen tot 30% in de deelnemende boetieks van Maasmechelen Village.

Be-Part – Platform voor Actuele Kunst

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

publiek neemt deel aan workshop in een tentoonstelling

Be-Part is een platform voor actuele kunst met een werking in Waregem en in Kortrijk. Er is geen vaste collectie, maar jaarlijks zijn er 3 à 4 expo's. De nadruk ligt op experiment, durf en dialoog. Be-Part is geen galerie of kunsthal, maar een laboratorium voor de creatie en de verspreiding van hedendaagse kunst.

Dit is geschikt voor:

  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Slecht weer

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 3 tot 18 jaar.

Omschrijving

In Be-Part Atelier worden actuele kunsttentoonstellingen en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. Ze doen dit, samen met Mooss vzw, door actieve rondleidingen en creatieve workshops voor kleuters (4 - 6 jaar), basisonderwijs (6 - 12 jaar) en secundair onderwijs (12 - 18 jaar) te organiseren.

Tijdens de actieve rondleiding wordt er gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen en actief geluisterd. Via een aantal gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten ... opdat de jongeren en kinderen de werken op verschillende manieren kunnen ervaren. Vervolgens verkennen ze via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
Uitstappen en reizen

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
  • Je Lerarenkaart 2021 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 3 november en krijg je Lerarenkaart 2021 thuisbezorgd.