Vlaanderen
Klasse.be
Vrouw poseert voor fotograaf in Modemuseum

Modemuseum Hasselt toont de westerse mode vanaf 1750, met o.a. een unieke verzameling hoeden en designerschoenen. Je vindt er hedendaagse ontwerpers met Limburgse roots en internationale uitstraling (Margiela, Raf Simons) naast internationale namen (Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Versace).

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 6 euro in plaats van 8 euro.

Voorwaarden

Reserveer vooraf je tickets via deze link, bij ‘Ingangsticket’ kies je ‘Kaarthouder’.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

In Modemuseum Hasselt beleef je de mode van gisteren en vandaag. Wisselende tentoonstellingen tonen je actuele thema’s die samenhangen met mode en levensstijl. In de verrassende presentaties bewonder je stukken uit de eigen collectie van het museum gecombineerd met internationale topstukken.

Zin in meer? Neem dan zeker deel aan de fascinerende lezingen, meeslepende rondleidingen en inspirerende workshops. Bij iedere tentoonstelling is er een aangepast educatief pakket voor gezinnen en klassen.

Een herhalingsbezoek is interessant omdat het museum steeds verschillende onderwerpen aansnijdt. De (vakoverschrijdende) eindtermen en ontwikkelingsdoelen zijn gemakkelijk te linken aan de thema’s, verhalen en objecten van het Modemuseum.

Tijdens inspiratierondleidingen voor leraren wordt het educatief aanbod uit de doeken gedaan. De actuele info vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis
  • kunsten

Waar?

kaartje

Modemuseum Hasselt
Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren