Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Joods Museum van België

Joods museum van België

Het Joods Museum van België (Brussel) belicht de joodse cultuur, geschiedenis en godsdienst via een vaste collectie, wisselende tentoonstellingen over de veelzijdigheid van de joodse cultuur en het joodse leven, workshops en themawandelingen in Brussel en Antwerpen.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 8 jaar.

OMSCHRIJVING

Met de interactieve workshop ‘Overgangsriten’ (tot 30 juni 2019) helpt het Joods Museum van België leerlingen lager en secundair onderwijs om de overgangsriten uit verschillende culturen te begrijpen.

Ook de workshop ‘Let’s meet a Jew’ kiest voor een interactieve aanpak en draait rond het ontdekken van de joodse cultuur en het afbreken van vooroordelen.

Beide workshops zijn gratis. Je betaalt enkel de toegang tot het museum: gratis voor leerlingen lager onderwijs, 7 euro per leerling secundair onderwijs.

Daarnaast organiseert het Joods Museum van België ook geleide bezoeken aan de (tijdelijke) tentoonstellingen, een wandeling door joods Brussel of door joods Antwerpen, een bezoek aan een joodse begraafplaats enz. Ten slotte kan je de educatieve dienst van het Joods Museum uitnodigen voor een bezoek aan je school met voorwerpen uit de verzamelingen over het Hebreeuwse alfabet, het oude testament, feesten en overgangsrituelen, bijbelse personages …

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Waar?

kaartje

Joods Museum van België
Joods Museum van België
Miniemenstraat 21
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren