Vlaanderen
Klasse.be
zaal in Cinema Zed

Je kan hier kiezen uit een maandelijks samengesteld programma van recente releases, thematische reeksen, documentaires, kortfilms, filmklassiekers en jeugdfilms. Geregeld zijn er filmfestivals te gast of organiseert Cinema ZED Hasselt andere evenementen.

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Programma voor je klas

DOELGROEP

Vanaf 3 jaar.

OMSCHRIJVING

Bioscoop Cinema ZED Hasselt wordt uitgebaat door filmvereniging Fonk vzw. De scholenwerking kan snel en flexibel en met een divers aanbod inspelen, op je vraag. De bioscoop kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor je school of klas(sen). Een kleine Europese film, een grote Amerikaanse kaskraker of een belangrijke filmklassieker.

Fonk vzw is ook de organisatie achter het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en DOCVILLE. De filmvereniging beschikt over een grote know-how over kortfilms en documentaires. Zij kan een kortfilmcompilatie op maat samenstellen (op leeftijd, thema, taal, genre …) of een documentaire voorstellen over een thema waarrond je in de klas gaat werken.

Heb je zelf een specifieke titel in gedachten? Cinema ZED zoekt uit of er een vertoningskopie van de film beschikbaar is voor de gewenste periode. Sinds dit schooljaar stelt Cinema ZED daarnaast ook een vast filmprogramma samen waar verschillende klassen op kunnen inschrijven. Kijk op schoolmetcultuur.be voor meer informatie.

Meer info over ‘met de klas naar de film’, ‘film in de klas’, ‘educatieve filmdossiers’ … vind je op www.filmklap.be.

Past bij deze vakken

  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Cinema ZED Hasselt
De Nieuwe Zaal
Scheepvaartkaai 16
3500 Hasselt
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren