Vlaanderen
Klasse.be
zaal in Cinema Zed

In Cinema ZED kies je uit een maandelijks samengesteld programma van recente releases, thematische reeksen, documentaires, kortfilms, filmklassiekers en jeugdfilms. Zeer geregeld zijn er filmfestivals te gast. Cinema ZED organiseert ook evenementen.

Jouw voordeel

1,5 euro korting met je Lerarenkaart op je eigen filmticket. Je betaalt 8 euro in plaats van 9,5 euro.

Voorwaarden

Je voordeel wordt enkel toegekend nadat je een ZED lerarenkaart aangevraagd hebt via deze link.

Drie werkdagen na je aanvraag kan je, op vertoon van je Lerarenkaart, de ZED Lerarenkaart ophalen aan de ticketbalie van Cinema ZED-Vesalius (Vesaliusstraat 9c, Leuven).

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

Bioscoop Cinema ZED wordt uitgebaat door filmvereniging Fonk vzw. De scholenwerking kan snel en flexibel en met een divers aanbod inspelen, op je vraag. Cinema ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor je school of klas(sen). Een kleine Europese film, een grote Amerikaanse kaskraker of een belangrijke filmklassieker.

Fonk vzw is ook de organisatie achter het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en DOCVILLE. De filmvereniging beschikt over een grote know-how over kortfilms en documentaires. Zij kan een kortfilmcompilatie op maat samenstellen (op leeftijd, thema, taal, genre …) of een documentaire voorstellen over een thema waarrond je in de klas gaat werken.

Heb je zelf een specifieke titel in gedachten? Cinema ZED zoekt uit of er een vertoningskopie van de film beschikbaar is voor de gewenste periode. Sinds dit schooljaar stelt Cinema ZED daarnaast ook een vast filmprogramma samen waar verschillende klassen op kunnen inschrijven. Kijk op schoolmetcultuur.be voor meer informatie.

Meer info over ‘met de klas naar de film’, ‘film in de klas’, ‘educatieve filmdossiers’ … vind je op www.filmklap.be.


Waar?

  • Leuven – Cinema ZED – STUK – Naamsestraat 96
    Plan je route
  • Leuven – Cinema ZED – Vesalius – Vesaliusstraat 9C
    Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren