Vlaanderen
Klasse.be
workshop bouwen

In dit interactief doe- en ontdekmuseum in het Nederlandse Kerkrade leer je hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen over wetenschap en techniek, is er altijd een wisselexpo. Zelf een gadget maken om mee naar huis te nemen? Dat kan in de Science Labs.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 16 jaar.

Omschrijving

Met de klas naar Discovery? Schoolgroepen zijn van harte welkom om een leerzaam bezoek aan Discovery te brengen en leerlingen zelf te laten ontdekken wat wetenschap en techniek betekenen voor hun dagelijks leven.

Voor lager en secundair onderwijs is er een uitgebreid aanbod educatieve activiteiten. Het onderwijsaanbod in het museum sluit aan op het lager en secundair onderwijs. Er zijn tal van mogelijkheden. Het programma wordt altijd samen met de leraar afgestemd.

Naast het bezoek aan de vaste- en wisseltentoonstellingen van kan je het programma uitbreiden met bijvoorbeeld workshops zoals Bruggenbouw, Brainbattle of een spannende Solar Bug Race. In de Science Labs kunnen je leerlingen een technische gadget maken die ze uiteraard mee naar huis nemen. Of kies bijvoorbeeld voor de Ontdektour, een leerzame speurtocht langs de vijf themaroutes van de Explore Zone.

Meer informatie, de huidige wisselexpositie en praktische informatie.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Jouw voordeel

Gratis previewbezoek met je Lerarenkaart in plaats van 12 euro.

Voorwaarden

Een previewbezoek reserveer je vooraf via boekingen@discoverymuseum.nl. Een previewbezoek is geen verplichting tot het boeken van een schoolbezoek.

Waar?

kaartje

Discovery Museum
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren