Vlaanderen
Klasse.be
Meisje springt voor een beeldscherm met een skelet
Kinderen aan het werk met elektrische kabels in het Discovery Museum
Kinderfeest in Discovery Museum
Grootouders met hun kleinkinderen in Discovery Museum
Kind en grootvader in het Discovery Museum

In dit interactief doe- en ontdekmuseum in het Nederlandse Kerkrade leer je hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen over wetenschap en techniek, is er altijd een wisselexpo. Zelf een toffe creatie maken om mee naar huis te nemen? Dat kan in de Science Labs.

Jouw voordeel

Gratis previewbezoek met je Lerarenkaart in plaats van 17,5 euro.

Voorwaarden

Een previewbezoek reserveer je vooraf via boekingen@discoverymuseum.nl. Een previewbezoek is geen verplichting tot het boeken van een schoolbezoek.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 16 jaar.

Omschrijving

Met de klas naar Discovery Museum? Schoolgroepen zijn van harte welkom om een bezoek te brengen en leerlingen zelf te laten ontdekken wat wetenschap en techniek betekenen voor hun dagelijks leven.

Voor lager en secundair onderwijs is er een uitgebreid aanbod aan educatieve activiteiten. Het aanbod in het museum sluit aan op verschillende onderwijsvakken zoals geschiedenis, techniek, natuurwetenschappen, cultuur en biologie. Er is voor iedere onderwijsgroep wel wat wils, in overleg met de leraar.

Naast het bezoek aan de vaste- en wisseltentoonstellingen kan je het programma uitbreiden met workshops zoals ‘Bruggenbouw’, ‘Brainbattle’ of een spannende ‘Solar Bug Race’. In de Science Labs kunnen je leerlingen een technische creatie maken die ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Of kies bijvoorbeeld voor de ‘Ontdektour,’ een leerzame speurtocht langs de vijf themaroutes van de Expeditie. Discovery Museum heeft voor elke klas van het basisonderwijs en secundair onderwijs een aangepast aanbod.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar?

kaartje

Discovery Museum
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren