Vlaanderen
Klasse.be

De expo Off-Comics in Museum Dr. Guislain biedt een verfrissende duik in de wereld van het stripverhaal en brengt woord en beeld op een niet-conventionele manier bij elkaar. Helden als Kuifje, Captain America of Tex Willer verschijnen in persoonlijke fantasiewerelden en nieuwe protagonisten komen tot leven. De werken in de expo Off-Comics bevinden zich buiten de traditionele kunstinstellingen of vertrouwde distributiekanalen voor strips.

Van zaterdag 2 maart 2024 t.e.m. zondag 23 juni 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Museum Dr. Guislain is te bezoeken vanaf de laatste kleuterklas. Het museum biedt een educatief aanbod voor de derde graad lager onderwijs, het secundair en het hoger onderwijs. Met je klas kan je een rondleiding of lezing boeken, met of zonder workshop.

Leerlingen jonger dan 12 jaar mogen het museum gratis bezoeken. Voor oudere leerlingen betaal je 1 euro per persoon. Een rondleiding van 1 uur met een gids kost 40 euro. Een workshop bij de rondleiding kost 30 euro extra. Reserveer een bezoek met je klas steeds 2 weken vooraf.

Voor mensen met een verstandelijke beperking werd het creatief pakket ‘Mini Guislain’ uitgewerkt in samenwerking met Thomas More Mechelen-Antwerpen. Daarmee bereid je je bezoek op een laagdrempelige manier voor. Je kan het pakket aanvragen per mail.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Kunstgeschiedenis

Jouw voordeel

2 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 8 euro in plaats van 10 euro.

Waar?

kaartje

Expo Off-Comics
Museum Dr Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
België

Plan je route

Voorzieningen

  • Brochure in grote letters
  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren