Vlaanderen
Klasse.be
Medische tools Museum Dr. Guislain
Buitengevel Museum Dr. Guislain
Kunstwerken van psychiatrische patiënten

In het Museum Dr. Guislain komen geschiedenis en actualiteit samen. Het museum over psychiatrie is een lieu de mémoire én een laboratorium, waar wordt geëxperimenteerd, bevraagd en getoetst en waar via getuigenissen, archiefstukken, kunst en fotografie de gelaagdheid van de menselijke psyche onthuld wordt.

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 8 euro in plaats van 10 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Museum Dr. Guislain biedt een educatief aanbod voor de derde graad lager onderwijs, het secundair en het hoger onderwijs. Met je klas kan je een rondleiding of lezing boeken, met of zonder workshop.

Leerlingen jonger dan 12 jaar mogen het museum gratis bezoeken. Voor oudere leerlingen betaal je 1 euro per persoon. Een rondleiding van 1 uur met een gids kost 40 euro. Een workshop bij de rondleiding kost 30 euro extra. Reserveer een bezoek met je klas steeds 2 weken vooraf.

Voor mensen met een verstandelijke beperking werd het creatief pakket ‘Mini Guislain’ uitgewerkt in samenwerking met Thomas More Mechelen-Antwerpen. Daarmee bereid je je bezoek op een laagdrempelige manier voor. Je kan het pakket aanvragen per mail.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis
  • kunsten

Waar?

kaartje

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Brochure in grote letters
  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren