Vlaanderen
Klasse.be
Vlag van playzone Europe

In 2024 wordt België voorzitter van de Raad van Europa. Mechelen viert dat met het stadsfestival Construct Europe. Het Speelgoedmuseum Mechelen springt mee op de kar. De Expo Playzone Europe brengt een overzicht van speelgoed uit heel Europa en boeiende verhalen over spel en spelen.

Van zaterdag 6 januari 2024 t.e.m. vrijdag 31 mei 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 9 tot 13 jaar.

Omschrijving

Speelgoedmuseum Mechelen biedt je met de expo Playzone Europe de kans om het thema Europa op een toegankelijke manier te ontdekken met jouw klas.

Aan de hand van de overzichtstentoonstelling van speelgoed uit heel Europa en boeiende verhalen over spel en spelen ontdekken jullie meer over de landen die tot de Europese Unie behoren.

Volg een actieve rondleiding met gids. Je komt er te weten wat de Europese Unie doet, ook op vlak van speelgoed. Hoe wordt ervoor gezorgd dat het speelgoed veilig is voor het op de markt komt? Op welke manier wordt dit getest? Jullie denken samen na over hoe we speelgoed en spelen beter kunnen maken binnen de Europese Unie.

De expo Playzone Europe is vooral geschikt voor leerlingen van het 4e tot 6e leerjaar lager onderwijs en de 1e graad van het secundair onderwijs. Maar de expo is ook toegankelijk voor jonger of ouder.

Een groep wordt beperkt tot maximum 20 leerlingen per gids. De rondleiding duurt 1 uur en kost 35 euro plus de tickets. Boek je rondleiding door een mail te sturen naar reservatie@speelgoedmuseum.be. Ontdek ook het volledige scholenaanbod.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Mens en maatschappij

Jouw voordeel

2,5 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 10 euro in plaats van 12,5 euro.

Waar?

kaartje


Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren