Vlaanderen
Klasse.be
Jongen kijkt naar verschillende kostuums van manneken-pis - GardeRobe MannekenPis

Manneken-Pis maakt deel uit van het culturele erfgoed van Brussel. Al in de 18e eeuw trokken de Brusselaars het beeldje 4 keer per jaar een ander tenue aan. In zijn kleerkast hangen meer dan 1140 stuks. In het museum GardeRobe Manneken-Pis kan je meer dan 140 kostuums bewonderen, geschonken door landen, verenigingen en sportclubs.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 5 euro.

Voorwaarden

Toon je Lerarenkaart aan het onthaal.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Gratis toegang tot de GardeRobe Manneken-Pis voor leerlingen tot 18 jaar. Schoolbezoeken (voor alle leeftijden) met gids kosten 70 euro (maximaal 20 leerlingen).

Er is een uitgebreid pedagogisch dossier over de geschiedenis en de kledingcollectie van Manneken-Pis.

Voor kinderen is er een gratis kleurboekje (vanaf 3 jaar), een speurtocht met raadsels en opdrachten (6- tot 8-jarigen), de ‘Manneken-Pis Challenge’ (vanaf 9 jaar) en een digitale speurtocht in de stad (vanaf 12 jaar). Voor volwassenen is er een audiogids.

Nieuw is de gratis digitale speurtocht met Manneken-Pis in het stadscentrum voor leerlingen vanaf 12 jaar. De verliefde Manneken-Pis weet niet wat aan te trekken voor zijn afspraakje met Jeanneke-Pis. Vergezel hem in zijn zoektocht naar het beste kostuum, maak kennis met zijn vrienden, los raadsels op en verdiep je in de fascinerende geschiedenis van het symbool van Brussel.

Jong en oud kunnen er ook in de huid kruipen van de aankleder van Manneken-Pis. Een standbeeld aankleden is écht niet simpel!

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Mens en maatschappij
  • Taalvakken
  • Wereldoriëntatie

Waar?

kaartje

GardeRobe Manneken-Pis
GardeRobe Manneken-Pis
Eikstraat 19
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren