Vlaanderen
Klasse.be

CleanTechPunt brengt verleden en toekomst samen in meerdere initiatieven zoals CleanEarthAdventure (virtueel bedrijfsbezoek), de duurzaamheidsroute en rondleidingen. In Greenville (Houthalen-Helchteren) en Kristal Solar Park (Lommel) of op jouw locatie ontdek je met CleanTechPunt nieuwe grondstoffenkringlopen en nieuwe technologie rond afvalverwerking, ecodesign en energieverbruik.

Jouw voordeel

Gratis aansluiting bij een opleiding ‘CleanTechBegeleider’ binnen één van de thema’s die CleanTechPunt aanbiedt, om er nadien een leuke bijverdienste van te maken.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 13 jaar.

OMSCHRIJVING

Een CleanTechAmbassadeur begeleidt je door een van de volgende activiteiten van CleanTechPunt:

 • CleanEarthAdventure: een VR-ervaring waarbij leerlingen op bezoek gaan bij gerenommeerde bedrijven die duurzame technologie inzetten in hun productieprocessen.
 • Duurzaamheidsroute: leerlingen nemen deel aan verschillende workshops rond klimaatopwarming zoals water, energie, circulaire economie en de mijnbouw.
 • Een rondleiding in de volgende gebouwen:
  o Greenville: Het oude mijngebouw van de Limburgse steenkoolmijn. Hier krijgen de leerlingen via CleanTechPunt meer informatie over traditionele en hernieuwbare energiebronnen. Ook komen ze meer te weten over het sociale leven van de mijnwerkers.
  o NAC: Dit is het nieuwe gemeentehuis van Houthalen-Helchteren. Het gebouw maakt gebruik van de nieuwste technologieën om zelfvoorzienend te zijn, waarover de leerlingen hier uitleg krijgen.
  o Kristal Solar Park: in Lommel neemt CleanTechPunt je mee in de wereld van zonne-energie en technologie als één van de belangrijkste energiebronnen in het gebied.

Past bij deze vakken

 • Aardrijkskunde & biologie
 • Handel & economie
 • Techniek & praktijk
 • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar?

kaartje

CleanTechPunt
CleanTechPunt
Centrum Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren