Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

MAS – Museum aan de Stroom

Klasbezoek aan het MAS
Klasbezoek aan het MAS
Klasbezoek aan het MAS
2 jongens kijken naar schip in het MAS
Jongeren kijken naar een scherm in het MAS

In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Met al je zintuigen ontdek je het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Verken het ruime aanbod aan rondleidingen, educatieve pakketten en ateliers voor jou en je klas.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12 euro. Bestel hier je tickets.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

De verhalen die het MAS vertelt, kan je als leerstof gebruiken voor verschillende klasgroepen. Alle verhalen zijn vakoverschrijdend.

Het MAS biedt interactieve rondleidingen en ateliers aan voor kleuter-, lager, secundair, hoger en volwassenenonderwijs, onder begeleiding van een educatief medewerker. Om de rondleiding voor te bereiden en nadien te bespreken, kan je aan de slag met het educatief pakket.

Voor de 2e en 3e graad lager onderwijs en de 2e graad secundair onderwijs werkte het MAS een nieuw educatief pakket uit:

 • Voor het kleuter– en secundair onderwijs werkte het MAS een nieuw educatief pakket uit bij de expo VRACHT. Deze vaste expo vervoert je doorheen de kleurrijke geschiedenis van de zeevaart en wereldhandel aan de oever van de Schelde. Aan de hand van een tentoonstelling leer je welke vrachten de havenstad Antwerpen sinds eeuwen in en uit gaan.
 • In de expo IEMAND THUIS? nodigt het MAS lagere schoolkinderen van 6 tot 12 jaar uit om na te denken over wat ‘thuis’ betekent. Het is een speelse en fantasierijke expo helemaal op maat van kinderen. Leerkrachten kunnen op eigen houtje de expo bezoeken. De kinderen kunnen ook knutselen in de expo. Daarnaast kan je deelnemen aan een workshop die bestaat uit een rondleiding met gids en een creatieve verwerking in het atelier.

Leerlingen jonger dan 25 jaar bezoeken het MAS gratis. Je kan het MAS zelf bezoeken met je klas of een rondleiding boeken met gids via Experience Antwerp. Meer info over en voor reservaties van je klasbezoek vind je via Met de klas naar het MAS.

In het MAS zijn er elk jaar nieuwe expo’s te ontdekken. Hou dus zeker ook de pagina Wat is er te zien? in de gaten.

Past bij deze vakken

 • Aardrijkskunde & biologie
 • Geschiedenis & cultuur
 • Handel & economie
 • Levensbeschouwing
 • Muzische vakken
 • Taalvakken
 • Techniek & praktijk
 • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar?

kaartje

MAS – Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

 • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren