Vlaanderen
Klasse.be
het letterenhuis

Op zoek naar een unieke collectie literair erfgoed? Het Letterenhuis in Antwerpen verzamelt manuscripten en andere documenten van schrijvers, dichters, uitgevers. Van 1800 tot nu. Van onthullende kladjes tot vergeten parels en onvergetelijke klassiekers.

Jouw voordeel

Gratis kennismakingsbezoek voor secundair onderwijs.

Voorwaarden

Momenteel wordt het Letterenhuis gerenoveerd. Er worden daarom enkel klasbezoeken en workshops georganiseerd, en maandelijkse depotbezoeken.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 15 jaar.

Omschrijving

Het Letterenhuis bewaart een heleboel interessant materiaal voor het onderwijs. Ben je op zoek naar bronnen over de Vlaamse literatuur en geschiedenis om te gebruiken in lessen?

Het Letterenhuis verzamelde alvast documenten en thema’s waarmee je in de klas aan de slag kan. Werk bijvoorbeeld met je klas rond Bezette stad van Paul van Ostaijen, vergelijk de verschillende visies op de kolonisatie aan de hand van verschillende Congoromans of gebruik de fotocollectie van Stijn Streuvels om je leerlingen zelf te laten observeren en schrijven.

Breng het Letterenhuis een bezoek en bekijk het aanbod voor de derde graad secundair onderwijs. Duik samen in de schatkamers van de Vlaamse literatuur tijdens een gratis kennismakingsbezoek. Ontdek de wondere wereld van een archief en kom meer te weten over de grote en kleine verhalen in de archiefdepots. Inspiratie overal! is daarnaast een workshop die jongeren aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze staan stil bij wat schrijvers inspireert, gaan zelf op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren