Vlaanderen
Klasse.be
het letterhuis
het Letterhuis
het Letterhuis
het Letterhuis

Op zoek naar een unieke collectie literair erfgoed? Het Letterenhuis in Antwerpen verzamelt manuscripten en andere documenten van schrijvers, dichters, uitgevers. Van 1800 tot vandaag. Van onooglijke kladjes tot oogstrelende boekwerken.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 8 euro. Bestel hier je tickets.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 15 jaar.

Omschrijving

Het Letterenhuis bewaart een heleboel interessant materiaal voor het onderwijs. Ben je op zoek naar bronnen over de Vlaamse literatuur en geschiedenis om te gebruiken in lessen? Om je zoektocht makkelijker te maken selecteerden ze alvast documenten en thema’s en ze geven meteen ook suggesties om hiermee in de klas aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld met je klas aan de slag rond ‘Bezette stad’ van Paul van Ostaijen, censuur in de literatuur of de fotocollectie van Stijn Streuvels.

Het Letterenhuis heeft daarnaast workshops voor de derde graad secundair onderwijs: ‘Inspiratie overal!’ is een workshop die jongeren in de 3de graad secundair onderwijs  aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan  op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk. De klassen die aan deze workshop deelnemen, krijgen voor het bezoek voor elke leerling een bijzonder notitieboekje toegestuurd. In het Letterenhuis sta je dan verder stil bij wat schrijvers inspireert en gaan de jongeren zelf aan de slag.

Het Letterenhuis zet ook de deuren van zijn depots open voor scholen. Ze bieden in inkijkje in de archiefwerking en nemen je mee in de grote en kleine verhalen van de Vlaamse literatuur.

Het Letterenhuis ontwikkelt ook bij  tijdelijke expo’s een aanbod voor de derde graad secundair onderwijs. Hou hun website dus zeker in de gaten.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren