Vlaanderen
Klasse.be
Klas op bezoek in het mijnmuseum
Bezoekers aan het mijnmuseum in Beringen

Het Mijnmuseum in Beringen dompelt je onder in het mijnverleden van Belgisch Limburg. Het combineert een moderne tentoonstellingsruimte inclusief ondergrondsimulatie met historische mijngebouwen. Zo kom je in het Mijnmuseum alles te weten over het zwarte goud: steenkool.

Jouw voordeel

1 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 5 euro in plaats van 6 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

Er zijn in het Mijnmuseum verschillende educatieve pakketten op maat van je leerlingen:

  • ‘Mijnwerkers met vuile handen’ is een programma van 1 uur voor kleuters. Onder begeleiding van een gids trekken ze hun mijnwerkerskledij aan en gaan op speurtocht naar een goudschat. Een groep telt minimaal 10 deelnemers. Je betaalt 4 euro per leerling, begeleidende leraren mogen gratis binnen. Reserveren is noodzakelijk. Dat doe je via 011 42 15 52 of toerisme@beringen.be.
  • ‘Op pad met de mijnwerker’ is op maat van het lager onderwijs. Je leerlingen worden hier anderhalf uur mijnwerker, inclusief mijnwerkersplunje. De gids zet hen aan het werk en een authentiek treintje brengt hen naar de ondergrondsimulatie. Een groep telt minimaal 10 deelnemers. Je betaalt 4 euro per leerling, begeleidende leraren mogen gratis binnen. Reserveren is noodzakelijk. Dat doe je via 011 42 15 52 of toerisme@beringen.be.
  • ‘MaxiMine’ is een educatieve game van 2 uur over het Limburgs mijnerfgoed. Onderzoekers van de PXL ontwikkelden het samen met het Mijnmuseum. Het spel download je gratis. Er is ook een lerarenbundel beschikbaar.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

Mijnmuseum
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren