Vlaanderen
Klasse.be

In oktober 2000 opende de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon (1934-2005) zijn eigen museum in de kasteelhoeve van het kasteel van Terhulpen (Château de La Hulpe), op zo’n 20 minuten van Brussel. Het museum Fondation Folon ligt in het hart van het Domaine régional Solvay, een groene oase van 227 hectare die aan het Zoniënwoud grenst. Folon bedacht voor het bezoekersparcours een originele, poëtische en interactieve scenografie met installaties, muziek, licht- en optische effecten. In de vijftien tentoonstellingszalen worden zijn iconische creaties tentoongesteld, waaronder werken in gekleurde inkt, aquarellen, schilderijen, etsen, affiches, kunstobjecten en sculpturen… Aan de hand van zo’n 350 werken kunnen bezoekers de rijkdom ontdekken van het oeuvre van deze multidisciplinaire kunstenaar, die met zijn universele boodschap in korte tijd internationale erkenning verkreeg.

Jouw voordeel

Je betaalt 6 euro met je Lerarenkaart in plaats van 12 euro (vaste tentoonstelling) of 15 euro (vaste + tijdelijke tentoonstelling).


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

De educatieve dienst biedt een brede waaier artistieke & wetenschappelijke workshops aan, gecombineerd met een interactief bezoek aan het museum. Er wordt o.a. gewerkt rond de thema’s vrijheid, milieu, humanisme en illustratie. Creativiteit wordt gestimuleerd via een aquarel-initiatie.

De pedagogische activiteiten zijn ontwikkeld voor kinderen en jongeren vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde middelbaar. Er zijn pedagogische (multidisciplinaire) dossiers beschikbaar om de klas voor te bereiden op een thematisch bezoek rond kinderrechten en milieu aan het museum. Daarnaast biedt de pedagogische dienst twee specifieke programma’s aan: – Reverso – bezoek/workshop met taalbad: Frans/Engels /Nederlands /Duits – Access Art – voor leerlingen van het kunstonderwijs.

Meer info over het aanbod op aanvraag via info@fondationfolon.be.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Waar?

kaartje

Museum Fondation Folon
Drève de la Ramée 6A
1310 La Hulpe
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren