Vlaanderen
Klasse.be
poppen in museum

In dit museum in Nederland zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje Hindeloopen tentoongesteld. In meerdere vertrekken maak je kennis met de Hindelooper klederdracht, het schilderwerk en de interieurs.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 12 jaar.

Omschrijving

Voor leerlingen uit het lager onderwijs ontwikkelde het museum een speurtocht. Voor leerlingen uit het secundair onderwijs is een rondleiding met gids een aanrader.

  • Hindeloopen en zijn stoffen: Leerlingen uit de eerste graad lager onderwijs krijgen een korte rondleiding door het museum. Ze zien ook een presentatie van het Hindelooper kostuum, gevolgd door een workshop ‘Werken met stoffen’ van modevormgeefster Trees Penters.
  • Hindeloopen en zijn schilderwerk: Leerlingen uit de tweede graad lager onderwijs krijgen een korte rondleiding door het museum met het schilderwerk als focus. Daarna beschilderen ze tijdens een workshop een voorwerp in de stijl van het echte Hindelooper schilderwerk.
  • Hindeloopen en de zee: Leerlingen uit de derde graad lager onderwijs krijgen een korte rondleiding door het museum met als focus de scheepvaart van de Hindelooper vloot naar internationale havens. Verhalenverteller Mindert Wijnstra heeft daarna spannende verhalen klaar over het ruige leven van de Hindelooper zeelieden en de voormalige Zuiderzee.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

1,5 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 3,5 euro in plaats van 5 euro.

Waar?

kaartje

Museum Hindeloopen
Dijkweg 1
8713 KD Hindeloopen
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren