Vlaanderen
Klasse.be
Museum Vleeshuis - Meisje kijkt naar muziekinstrument
Piano
Museum Vleeshuis - Muziekinstrumenten

Museum Vleeshuis toont 800 jaar muziek en dans. De collectie met instrumenten, prenten, teksten en maquettes vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en zangers en wekt hun optredens weer tot leven. Bereid je voor op een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 8 euro.

Voorwaarden

Bestel je tickets online. Reserveer de datum van je bezoek, en vink het gratis Lerarenkaart-tarief aan.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 8 tot 12 jaar.

Omschrijving

Museum Vleeshuis organiseert interactieve rondleidingen voor leerlingen van het tweede tot zesde leerjaar. De app Boem! Paukenslag stuurt hen op interactieve ontdekkingstocht door het museum. En met Wolfje kunnen ze in het museum op zoek gaan naar instrumenten voor het orkest.

Met leerlingen vanaf 8 jaar kan je van 1 juni t/m 27 oktober de klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal beklimmen. Je start met een rondleiding in het Museum Vleeshuis, waar je alles te weten komt over torenmuziek, je bezoekt de reconstructie van een klokkengieterij en leert zo stap voor stap hoe de grote, bronzen klokken nog steeds worden gemaakt. Daarna ga je met je leerlingen en met de gids naar de kathedraal. Daar klim je stap voor stap (515 treden) naar boven. Onderweg vertelt de gids over de toren, de functie als brandwacht en uitkijktoren en de impact op het dagelijks leven van de Antwerpenaren. Boven wacht een adembenemend panorama over de stad. Je betaalt hiervoor 115 euro per gids (max. 15 leerlingen per gids).

De toegang is gratis voor klasgroepen met een maximum van 15 kinderen per groep. Reserveer je klasbezoek minstens 2 weken vooraf via mail. Voor een gegidste rondleiding betaal je 95 euro voor de gids, die je vooraf boekt.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Waar?

kaartje

Museum Vleeshuis
Museum Vleeshuis | Klank van de Stad
Vleeshouwersstraat 38
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren