Weet jij wat te doen bij een noodsituatie?

NAVIGO Nationaal Visserijmuseum

Log in om te bewaren.

bezoekers aan NAVIGO , het Nationaal Visserijmuseum

Het NAVIGO-museum toont de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij. Maak kennis met vissersfamilies, IJslandvaarders en garnaalvissers te paard. In het museum kan je zelf een Morse-bericht verzenden en een (bijna) echte storm beleven.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Teambuilding

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Voor het kleuteronderwijs heeft NAVIGO een aanbod waarbij de kleuters het museum op een aangepaste manier gaan ontdekken en beleven. Er is keuze uit de rondleiding ‘Sterre zoekt zijn vriendjes’, het educatief stickerblad ‘Op stap met Stekker en Sterre’ en het educatief pakket ‘Als ik groot ben, word ik visser’.

Voor leerlingen van het lager onderwijs is er een groot aanbod. Zo zijn er verschillende workshops, zoektochten en rondleidingen.

Samen met je klas meer ontdekken over Noordzeevissen en hun leefwereld? Boek dan de aquariumworkshop ‘Duik mee onder de waterlijn’. Tijdens de workshop ‘Raak niet in de knoop’ ontdekken de leerlingen hoe je creatief aan het werk kan gaan met touw. Leerlingen leren zelf de kunst van het netten breien tijdens een gelijknamige workshop. Het pakket ‘De vis, visser en visserij’ vertelt de leerlingen het verhaal van de visser, ze leren het reilen en zeilen van de visserij en ontdekken het leven in onze Noordzee. Het museum vrij bezoeken? Dat kan, wij hebben wij per graad een leerrijke zoektocht dat je kan downloaden via onze website. Tot slot is er ook de mogelijkheid om het museum te bezoeken met een gids.

Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen bij NAVIGO terecht voor een aangepaste rondleiding met gids. Kies je voor een vrij bezoek, dan is er voor de eerste graad een zoektocht die je kan downloaden via de website. In de workshop ‘NCI: Navigo Crime Investigation’ maken de leerlingen kennis met de objecten en de werknemers van het museum.

Neem een kijkje op de website voor een duidelijk overzicht van het volledig aanbod. Op de website vind je telkens de inkijkexemplaren met telkens een verwijzing naar de ontwikkelingsdoelen en /of eindtermen.

Reserveren min. 3 weken vooraf via de online webshop.

Vragen? Mail naar onthaal@navigomuseum.be of bel 058 51 24 68.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding