Openluchtmuseum Bokrijk

Log in om te bewaren.

zicht op Bokrijk

Maak het echt mee in Bokrijk. Ontdek in het openluchtmuseum hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten via demonstraties door vakmensen, een atelierwerking rond vakmanschap, de expo ‘De sixties’, de Bruegelgame en Bokrijkacteurs die via ‘Living History’ het dorpsleven anno 1919 tot leven brengen.

Dit is geschikt voor:

  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Teambuilding

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 4 tot 12 jaar.

Omschrijving

Bokrijk volgt zeer strikt alle opgelegde veiligheidsmaatregelen. Als je klas in kleurcode oranje of rood komt, kan je, tot de dag voor je bezoek, je schoolreis kosteloos verplaatsen naar een ander moment. 1 tot 2 weken voor je geplande schoolreis krijg je een mailtje met de laatste up-to-date info. Bokrijk staat garant voor een ontspannen en veilige schoolreis.

Bokrijk heeft een uitgebreid coronaproof aanbod educatieve programma’s op maat voor kleuters en lagere scholen.

Bij één van de atelierroutes volgt de groep eerst een boeiende, interactieve route die hen inzicht geeft in het ambachtelijk productieproces van brood bakken, potten draaien, leder-, textiel- en houtbewerking. Iedere route wordt afgewisseld met één van de speciaal daartoe ingerichte atelierschuren waar de kinderen de basistechnieken van een vakmanschap aanleren en zelf de handen uit de mouwen steken met een eigen creatie als resultaat.

Onder de brede noemer ‘Beleef@Bokrijk’ gaat je klas op pad. Vanuit hun eigen leefwereld ontdekken de kinderen op interactieve wijze het leven van vroeger. Het niveau van de themaroute wordt aangepast aan de groep. Begeleiding is in handen van ervaren gidsen en de Bokrijk-acteurs voor de programma’s in Haspengouw.

Alle details over eten en drinken, mogelijke extra's of online reserveren lees je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Techniek & praktijk

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking

Waar is mijn
Lerarenkaart?