Vlaanderen
Klasse.be

Maak het echt mee in Bokrijk. Ontdek in het openluchtmuseum hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten via demonstraties door vakmensen, een atelierwerking rond vakmanschap, de expo ‘De sixties’, de Bruegelgame en Bokrijkacteurs die via ‘Living History’ het dorpsleven anno 1919 tot leven brengen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 4 tot 12 jaar.

Omschrijving

Bokrijk heeft een uitgebreid educatief aanbod.

Bij één van de atelierroutes volgt de groep eerst een boeiende, interactieve route die hen inzicht geeft in het ambachtelijk productieproces van brood bakken, potten draaien, leder-, textiel- en houtbewerking. Iedere route wordt afgewisseld met één van de speciaal daartoe ingerichte atelierschuren waar de kinderen de basistechnieken van een vakmanschap aanleren en zelf de handen uit de mouwen steken met een eigen creatie als resultaat.

Vanuit hun eigen leefwereld ontdekken de kinderen op interactieve wijze het leven van vroeger. Het niveau van de themaroute wordt aangepast aan de groep. Begeleiding is in handen van ervaren gidsen en de Bokrijk-acteurs voor de programma’s in Haspengouw.

Alle details over eten en drinken, mogelijke extra’s of online reserveren lees je op de website.

Ter info: Bokrijk volgt zeer strikt alle opgelegde veiligheidsmaatregelen. Als je klas in kleurcode oranje of rood komt, kan je, tot de dag voor je bezoek, je schoolreis kosteloos verplaatsen naar een ander moment. 1 tot 2 weken voor je geplande schoolreis krijg je een mailtje met de laatste up-to-date info. Bokrijk staat garant voor een ontspannen en veilige schoolreis.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Techniek & praktijk

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12,50 euro. De speeltuin en het arboretum zijn voor iedereen gratis.

Voorwaarden

Reserveer verplicht vooraf je tickets. Kies voor jezelf (als houder van een Lerarenkaart) de optie ‘Ticket Voordeeltarief 13+’, klik op ‘Voeg toe aan winkelwagen’ en zet de kortingscode 21BPKLASSE in het lege vakje. Breng de dag van je bezoek sowieso ook je Lerarenkaart mee als bewijs.

Waar?

kaartje

Openluchtmuseum Bokrijk
Bokrijklaan 1
3600 Genk
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren