Vlaanderen
Klasse.be

Benieuwd waar onze gebruiken en tradities vandaan komen? In Openluchtmuseum Bokrijk maak je het leven 100 jaar geleden écht mee. Met ‘Living History’ acteurs, vakmensen en themaroutes.
Bezoek de gerestaureerde huizen in Museumdeel Haspengouw. De pastoor trakteert je op een donderpreek, de juf leest je de les, de boer laat je de mouwen opstropen, …

Duik in Openluchtmuseum Bokrijk in de verkleedkoffer met historische outfits voor de leukste foto’s. Krijg inzicht in de bierbrouwkunst en laat je vertederen door historische dierenrassen. Speelvogels leven zich uit in de zoektocht met augmented reality, en in de Speelschuur met oude volksspelen.

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Bokrijk heeft een uitgebreid educatief aanbod.

Leerlingen maken kennis met vakmanschap tijdens de interactieve atelierroutes. De leerlingen gaan er creatief aan de slag met leder of hout, maken een ambachtelijk broodje of draaien een eigen potje. Het zelfgemaakte resultaat gaat mee naar huis.

De themaroutes laten de leerlingen het leven van vroeger (interactief) ontdekken. Het niveau van de themaroute wordt aangepast aan de groep. Begeleiding is in handen van ervaren gidsen en de Bokrijk-acteurs voor de programma’s in Haspengouw.

  • Bij ‘Beestig Bokrijk’ leren de leerlingen historische dierenrassen van heel dichtbij kennen.
  • Wil je je klas liever zelf begeleiden, dan kan dat met ‘Missie 1900‘ voor het 5e en 6e leerjaar. Op eigen houtje ontdekken je leerlingen in kleine groepjes hoe mensen in 1900 leefden, vertrekkend vanuit de leefwereld van vandaag.
  • Ook zijn er enkele programma’s speciaal voor tieners: jongeren leren hoe ze het verleden kunnen gebruiken om de toekomst mee op te bouwen, o.a. met de Bruegelgame

Alle details over eten en drinken, mogelijke extra’s of online reserveren lees je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

Openluchtmuseum Bokrijk
Bokrijklaan 1
3600 Genk
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

  • 011 26 53 85

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren