Vlaanderen
Klasse.be
Man leest in het Rubenshuis
2 vrouwen in het Rubenshuis
Vrouw in het Rubenshuis

Ontdek het veelzijdige talent van de grote kunstenaar uit de barok: schilder, architect en diplomaat, verzamelaar en geleerde, echtgenoot en vader. In het Rubenshuis zie je ook werken van Van Dyck, Jordaens, Snijders en Bruegel.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Aan de balie van het museum zijn gratis 2 zoekbladen verkrijgbaar voor leerlingen tussen 8 en 12 jaar. De blaadjes bestaan uit 2 delen. Het grootste blad is bestemd voor de leerlingen. Daarnaast is er ook een gedeelte voor begeleiders met antwoorden en achtergrondinformatie.

  • Zoekblad 1: Meester Rubens: Hiermee leren je leerlingen hem kennen als een veelzijdig kunstenaar. Naast schilderijen maakte hij ook ontwerpen voor wandtapijten, beelden, prenten en nog veel meer.
  • Zoekblad 2: Thuis bij Rubens: Het museum was vroeger het huis waar de schilder Peter Paul Rubens leefde en werkte. Ga mee op bezoek in zijn tuin, slaapkamer en keuken.

Een museumbezoek met je klas kan zowel met als zonder gids.

Je kan ook rondleidingen voor verschillende doelgroepen volgen in het Rubenshuis:

  • Clara Serena Rubens nodigt uit’ is een interactieve rondleiding voor de tweede en derde graad lager onderwijs. Leerlingen krijgen zo een goed tijdsbeeld van de zeventiende eeuw. Ze maken kennis met de figuur Peter Paul Rubens. Interactieve en pedagogische hulpmiddelen zoals het voorlezen van getuigenissen, kijkhulpen, spelletjes … betrekken alle kinderen.
  • Rondleiding ‘Mythologische verbeelding‘ is er voor leerlingen vanaf 14 jaar. Hoe komt het dat Hercules een leeuwenhuid draagt? Waarom staan Mercurius en Minerva op de portiek van het Rubenshuis? Hoe gaat het verhaal van Perseus en Andromeda? Kom het te weten tijdens deze rondleiding. Deze is geschikt voor leerlingen kso en aso.

De rondleidingen duren 90 minuten. De toegang tot het museum is gratis, een gids kost 80 euro. Een groep telt maximaal 15 leerlingen. Reserveren doe je via mail.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12 euro.

Voorwaarden

Bestel hier je tickets en toon je Lerarenkaart bij aankomst.

Waar?

kaartje

Rubenshuis
Wapper 9-11
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Brochure in gesproken vorm
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren