S.M.A.K.

Log in om te bewaren.

Gebouw van het S.M.A.K.

In het Museum voor Actuele Kunst bewonder je nationale en internationale topwerken vanaf 1945 tot vandaag. De vaste collectie wordt gepresenteerd in voortdurende wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen. Tijdens de lockdown geeft het S.M.A.K. je nog steeds creatieve input.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 2 jaar.

Omschrijving

Wat kan actuele kunst betekenen in jouw klas?

Het hele jaar door organiseert S.M.A.K. tentoonstellingen. Actuele beeldende kunst draait om beelden, kleur, materiaal, gebaren en klanken. S.M.A.K. wil de leerlingen of studenten zelf betekenis aan beelden laten geven. Bewust stapt S.M.A.K. af van het passief beleven en kiezen we voor interactie.

GRATIS AANBOD

Ken je de lesmappen al? Je vindt daarin inspirerende opdrachten om samen met je leerlingen te doen. De lesmappen kan je gebruiken ter voorbereiding van je museumbezoek of om nadien te werken rond een bepaald thema zoals fotografie, schilderkunst of compositie.

Voor leerlingen lager en secundair onderwijs maakt S.M.A.K. bij elke grote tentoonstelling een lesmap, gratis te downloaden via de website van S.M.A.K.

Generieke lesmappen zijn het ‘Imaginair Museum', de lesmap over de vluchtelingenproblematiek bij het boek ‘Van Hier tot Daar’ en de lesmap bij het ‘Broodthaerskabinet’.

BEZOEK S.M.A.K. MET GIDS

S.M.A.K. biedt rondleidingen aan voor het basis-, secundair en hoger onderwijs. De gids past zich aan: van kleuters tot studenten, leerlingen met een beperking of een anderstalige achtergrond. De gids wijst aan, zet hen op weg én luistert vooral.


Voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs is er De Brug. Tijdens een rondleiding in het S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten ga je op zoek naar gelijkenissen, verschillen, verhalen tussen kunst vroeger en nu.

EXTRA AANBOD

S.M.A.K. is graag jouw kunsteducatieve partner voor het cultuurproject Dynamo. Je kan tijdens het schooljaar een cultuurproject indienen met deadline 15 november of 15 mei voor een project in het daaropvolgende semester. Meer info via www.cultuurkuur.be.

S.M.A.K. maakt bij grote tentoonstellingen een bijzondere ontdekkingstocht voor het gezin en voor basisonderwijs. Kinderen worden uitgedaagd om (soms vreemde) dingen te doen in de museumzaal en thuis of in de klas. Ook te downloaden via www.smak.be

Tarieven en meer info vind je op deze pagina.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?