S.M.A.K.

Log in om te bewaren.

Gebouw van het S.M.A.K.

In het S.M.A.K. bewonder je topwerken van 1945 tot vandaag. De vaste collectie wisselt af met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen. In het 'Imaginair Museum' (i.s.m. Schatten van Vlieg) ontdekken je kinderen op een heel aparte manier (bekende) kunstwerken.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 2 jaar.

Omschrijving

Alle info over het educatief aanbod, tarieven enz. vind je op deze pagina.

NIEUW: S.M.A.K. in je klas. Door 'code geel' in het secundair onderwijs is het niet mogelijk om op klasuitstap te gaan. Er blijft echter nood aan inspirerende momenten. Daarom stuurt het museum vanaf nu een gids naar scholen in het Gentse om je leerlingen 50 minuten onder te dompelen in kunst en verbeelding.

'Hoor je wat ik hoor? Imaginair Museum in Citadelpark met muts en sjaal'. Ga met je kinderen (vanaf 6 jaar) op ontdekkingstocht in het Citadelpark. Aan de paaltjes van 'Schatten van Vlieg' beluisteren ze verhalen over kunstwerken die ze alleen in hun verbeelding kunnen zien. Selfies en gekke foto's kunnen ze droppen op TikTok, Instagram of Facebook met #schattenvanvlieg en #smakgent. De originele kunstwerken kan je hen daarna tonen via deze link.

Wat kan actuele kunst betekenen IN JOUW KLAS?

Het hele jaar door organiseert S.M.A.K. tentoonstellingen. Actuele beeldende kunst draait om beelden, kleur, materiaal, gebaren en klanken. S.M.A.K. wil de leerlingen of studenten zelf betekenis aan beelden laten geven. Bewust stapt S.M.A.K. af van het passief beleven en kiezen we voor interactie.

GRATIS AANBOD

Ken je de lesmappen al? Je vindt daarin inspirerende opdrachten om samen met je leerlingen te doen. De lesmappen kan je gebruiken ter voorbereiding van je museumbezoek of om nadien te werken rond een bepaald thema zoals fotografie, schilderkunst of compositie.

Voor leerlingen lager en secundair onderwijs maakt S.M.A.K. bij elke grote tentoonstelling een lesmap, gratis te downloaden via de website van S.M.A.K.

Generieke lesmappen zijn het ‘Imaginair Museum', de lesmap over de vluchtelingenproblematiek bij het boek ‘Van Hier tot Daar’ en de lesmap bij het ‘Broodthaerskabinet’.

BEZOEK S.M.A.K. MET GIDS

S.M.A.K. biedt rondleidingen aan voor het basis-, secundair en hoger onderwijs. De gids past zich aan: van kleuters tot studenten, leerlingen met een beperking of een anderstalige achtergrond. De gids wijst aan, zet hen op weg én luistert vooral.


Voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs is er De Brug. Tijdens een rondleiding in het S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten ga je op zoek naar gelijkenissen, verschillen, verhalen tussen kunst vroeger en nu.

EXTRA AANBOD

S.M.A.K. is graag jouw kunsteducatieve partner voor het cultuurproject Dynamo. Je kan tijdens het schooljaar een cultuurproject indienen met deadline 15 november of 15 mei voor een project in het daaropvolgende semester. Meer info via www.cultuurkuur.be.

S.M.A.K. maakt bij grote tentoonstellingen een bijzondere ontdekkingstocht voor het gezin en voor basisonderwijs. Kinderen worden uitgedaagd om (soms vreemde) dingen te doen in de museumzaal en thuis of in de klas. Ook te downloaden via www.smak.be

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?