Vlaanderen
Klasse.be
Gevel stadhuis met paardenkoets ervoor

Het Brugse stadhuis dateert van 1376. Van hieruit wordt de stad al meer dan 600 jaar bestuurd. Bewonder de Gotische Zaal met haar schitterende muurschilderingen. In de historische zaal leer je meer over de geschiedenis van het stadsbestuur.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 11 jaar.

Omschrijving

Ga met je leerlingen van het zesde leerjaar en de eerste graad secundair onderwijs aan de slag met het lespakket ‘Het stadsbestuur: jij beslist’. Het bestaat uit 2  voorbereidende lessen en een bezoek aan het Brugse stadhuis. De kinderen ervaren als echte gemeenteraadsleden hoe het is om geldig te stemmen, een verkiezingsstrijd te voeren … Reserveren doe je via musea.reservatie@brugge.be.

Voor leerlingen uit het secundair onderwijs zijn er rondleidingen door de vaste en tijdelijke collecties van het Archeologiemuseum. De officiële stadsgidsen kennen de collectie door en door. Reserveren doe je via toerisme.reserveringen@brugge.be.

Scholen met leerlingen tot en met 12 jaar bezoeken dit museum gratis. Oudere leerlingen betalen 6 euro. Alle info over het educatieve aanbod vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

1 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 6 euro in plaats van 7 euro.Online reserveren is verplicht.

Waar?

kaartje

Stadhuis Brugge
Burg 12
8000 Brugge
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren