Vlaanderen
Klasse.be

Laat je in het Stadhuis van Brussel meevoeren door de eeuwen heen. Vanop de Grote Markt, trekt het indrukwekkende silhouet van dit emblematische gotische gebouw je aandacht. Binnen leidt een interactieve route je in 23 etappes langs een monumentale trap, een kostbaar kabinet of een kamer die de Brusselaars goed kennen door bijna zes eeuwen geschiedenis. Als geschiedenis- en kunstliefhebber of met je gezin, verken het Stadhuis op eigen tempo met een videogids.

Jouw voordeel

9 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 6 euro in plaats van 15 euro.

Voorwaarden

Toon je Lerarenkaart aan het onthaal.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 7 jaar.

Omschrijving

Musea van de Stad Brussel organiseert rondleidingen voor schoolgroepen in het Stadhuis van Brussel. Ga samen met je leerlingen op ontdekkingstocht naar de oorsprong van de gemeentelijke macht en de uitoefening ervan door de eeuwen heen.

Een bezoek duurt ongeveer 1 uur en is op maat van de doelgroep. Er is een parcours voor jongeren en voor volwassenen. Het bezoek kan worden aangepast door de bezetting van bepaalde zalen.

Een schoolbezoek met gids kost 120 euro, voor een groep van maximum 25 leerlingen en 2 volwassenen. Reserveer dit via mail.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Mens en maatschappij

Waar?

kaartje

Stadhuis van Brussel
Stadhuis Brussel
Grote Markt
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Gedeeltelijk toegankelijk met een rolstoel
  • Lift
  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren