Vlaanderen
Klasse.be
toneelstuk

‘Theater Van A tot Z’ maakt professioneel theater voor alle leeftijden, met een bijzondere focus op jongeren en sociocultureel kwetsbare doelgroepen, zoals anderstaligen.

Jouw voordeel

Leraren kunnen gratis een voorstelling bijwonen als prospectie.

Voorwaarden

Bekijk het aanbod op de website. Vraag via mail wanneer de gekozen voorstelling in je buurt speelt.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 3 tot 18 jaar.

Omschrijving

‘Theater van A tot Z’ heeft sinds 2016 meer dan 600 voorstellingen gespeeld en bijna 100.000 toeschouwers bereikt. Ze traden op en gaven workshops in 12 landen. Sinds het voorjaar van 2018 zijn ze ook coördinator van het Europese project B.I.G. D.E.A.L., waarmee ze in heel Europa initiatieven rond niet-formeel leren ondersteunen. En dat alles doen ze met 1 doel voor ogen: mensen van alle leeftijden op een laagdrempelige manier enthousiast maken voor kunst en cultuur, zelfs als ze daar weinig ervaring mee hebben. Ze blijven inzetten op artistieke kwaliteit, maar: zónder hun publiek uit het oog te verliezen. Ze spelen in cultuurcentra, scholen en bibliotheken. De voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs.

Alle voorstellingen zijn omkaderd met een inspiratiebox. Die bevat participatieve opdrachten met een link naar de eindtermen van het lager en secundair onderwijs. Meestal sluit een nabespreking de voorstellingen af. Bij sommige voorstellingen kunnen de jongeren zelf acteren of zich op een andere creatieve manier uiten in de kunsteducatieve workshop.

Een voorstelling kan plaatsvinden op school, in een plaatselijk Cultureel Centrum in België of Nederland, of in een van zalen van ‘Theater van A tot Z’ in Antwerpen.

Ben je op zoek naar een toneelstuk voor kleuters? Een school- of familievoorstelling? Een stuk dat geschikt is voor anderstaligen die Nederlands leren? ‘Theater van A tot Z heeft zeker iets voor jullie in huis.

Past bij deze vakken

  • kunsten
  • talen

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren