Z33 – Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Log in om te bewaren.

zaal in Z33

Z33 is een grensverleggende kunstinstelling in Hasselt, op het kruispunt van kunst, design en architectuur. Met de blik op de wereld, de voeten in de modder en een hart voor talentontwikkeling, (ont)leren, onderzoekplezier en vonkende samenwerkingen. Verwacht bij Z33 het onverwachte.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Z33 is de plek waar je vrijaf neemt van school en nieuwe paden verkent. Waar je de thema’s van morgen ontdekt. Waar verbeelding via kunst, design of architectuur haar weg vindt. Samen met je klas verkent Z33 die nieuwe paden en daagt je uit om een eigen mening te vormen, over kunst en maatschappij. Z33 start het gesprek en zoekt naar nieuwe invalshoeken. Verras hen met jullie inzichten en bouw mee aan het nieuwe verhaal van Z33.

Z33 organiseert rondleidingen voor leerlingen lager, secundair en hoger onderwijs. De tijdelijke tentoonstellingen en het gloednieuwe gebouw vormen een collectie van verhalen. Samen met je leerlingen, jong of oud, kijkt Z33 naar de boodschap van de architect, ontwerper of kunstenaar. Wat wil hij/zij zeggen? Past het werk in de tentoonstelling? Wat vertelt dit over de wereld waarin we leven? Hiervoor reikt Z33 sleutels aan, zonder pasklare antwoorden. Een eigen mening vormen over kunst en samenleving staat voor hen centraal. Ze wakkeren graag nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en verbeelding aan.

Z33 kan ook op maat van je klas werken. Werken jullie rond een bepaald thema of project? Of wil je na het bezoek ook een creatief atelier? Start dan een gesprek met willem.vrancken@z33.be. Z33 ontwikkelt graag rondleidingen en activiteiten tussen jouw interesses en hun obsessies.

Scholen betalen 75 euro (toegangstickets en gids inbegrepen).

Groepen zijn beperkt tot maximaal 20 leerlingen. Je reserveert best twee weken op voorhand.

Een rondleiding kan je boeken via dit formulier op de website.

Past bij deze vakken

  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?