Gepubliceerd op
Verhaal

Zo beleven je leerlingen en hun ouders de overstap

Voor het eerst naar de kleuterklas, naar de lagere school of naar het secundair? Spannende momenten in de schoolcarrière van je leerlingen. Met de videoreeks ‘De Overstap’ kijk je van dichtbij mee hoe ze dat beleven. Ideaal filmmateriaal voor in de klas of op de info-avond voor ouders.
 

Naar de kleuterklas

In deze video duiden juf Aurelie en kinderverzorgers Jo en Katja het leven in de kleuterklas. Je volgt papa Geert en mama Jolien die hun kind zien instappen in de kleuterklas.

 


 

Naar de lagere school

“Vanaf nu moet je stilzitten, werkjes maken en je vinger opsteken. Dat krijgen kinderen vaak te horen als ze naar het eerste leerjaar gaan”, zegt juf Sarah van VBS Sint-Jozef in Mere. “Onterecht, want de overstap verloopt veel geleidelijker.” Kijk mee hoe Lot en haar klasgenoten deze overstap beleven.

 


 

Naar het secundair

En dan verlaten de zesdes je school. Welke veranderingen komen ze tegen in de volgende stap in hun ontwikkeling? Hoe zenuwachtig zijn ze echt als ze die nieuwe school binnenstappen? Ontmoet o.a. klastitularis Guy en leerlingenbegeleider Angelique die je door hun eerste schooldag gidsen.

Jouw Lerarenkaart 2022 thuis?*

  • 4 kwaliteitsmagazines met inspiratie van leraren en experts
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, kaartjes ...)
  • Je Lerarenkaart 2022 valt in je brievenbus met het decembernummer
*Betaal vóór 2 november en krijg je Lerarenkaart 2022 thuis (enkel voor rechthebbenden)