Gepubliceerd op
Verhaal

Zo beleven je leerlingen en hun ouders de overstap

Voor het eerst naar de kleuterklas, naar de lagere school of naar het secundair? Spannende momenten in de schoolcarrière van je leerlingen. Met de videoreeks ‘De Overstap’ kijk je van dichtbij mee hoe ze dat beleven. Ideaal filmmateriaal voor in de klas of op de info-avond voor ouders.
 

Naar de kleuterklas

In deze video duiden juf Aurelie en kinderverzorgers Jo en Katja het leven in de kleuterklas. Je volgt papa Geert en mama Jolien die hun kind zien instappen in de kleuterklas.

Ze weet dat er iets op komst is. Maar wat dat juist is? Ik denk niet dat ze dat beseft

Geert Vermeire - Papa van Alisa
 


 

Naar de lagere school

“Vanaf nu moet je stilzitten, werkjes maken en je vinger opsteken. Dat krijgen kinderen vaak te horen als ze naar het eerste leerjaar gaan”, zegt juf Sarah van VBS Sint-Jozef in Mere. “Onterecht, want de overstap verloopt veel geleidelijker.” Kijk mee hoe Lot en haar klasgenoten deze overstap beleven.

In het begin wil elk kind nog heel veel spelen

Sarah De Ro - Leraar eerste leerjaar, VBS Sint-Jozef Mere
 


 

Naar het secundair

En dan verlaten de zesdes je school. Welke veranderingen komen ze tegen in de volgende stap in hun ontwikkeling? Hoe zenuwachtig zijn ze echt als ze die nieuwe school binnenstappen? Ontmoet o.a. klastitularis Guy en leerlingenbegeleider Angelique die je door hun eerste schooldag gidsen.

Het is vooral belangrijk dat ze zich meteen goed voelen op school

Angelique De Moor - Leerlingbegeleider, Lyceum Aalst

Het beste van Klasse in je mailbox?

  • Al 58.000 leraren zijn abonnee
  • 1 keer per week en helemaal gratis
  • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...