Vlaanderen
Klasse.be

Klik & Print

Trek-je-plan: poster voor zelfsturing in de klas

  • 30 oktober 2019
  • 1 minuut lezen

Meteen 20 hulpeloze vingers in de lucht als je klas zelfstandig aan de slag moet? Maak je leerlingen eigenwijzer met deze posters rond zelfsturing en toon welke stappen ze kunnen nemen vóór ze jouw hulp inroepen. 2 posters om uit te kiezen, afgestemd op het niveau van jouw leerlingen.

Helpen bij zelfsturing

zelfsturing: Posters 'Trek-je-plan'

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


S

Surmont Lieve

7 november 2019

Ik ben juf in de derde kleuterklas en heb deze poster in de klas heel zichtbaar aan het bord geprikt. Samen met de kleuters besproken en het werkt echt☺ Als er zich een probleem voordoet, zeg ik "trek je plan" en ze weten meteen wat ze moeten doen! Dit is een topper?

Reageren
G

G. De Vos

11 november 2019

Zelfredzaamheid moet inderdaad in de kleuterschool beginnen. 'Wat je zelf kan, moet je zelf doen.' Aangeleerde hulpeloosheid en onvrijwillige onderwerping leggen de basis voor depressie later in het leven. De laatste jaren heeft de passiviteit de bodem bereikt. Bedrijven klagen erover dat stagiair(e)s geen initiatief nemen, geen fouten melden, geen voorstellen doen, geen overleg plegen, kortom: niet meedenken. Kinderen moeten meer ruimte krijgen om zelf te beslissen, om uit te drukken waarover ze zich zorgen maken, om samen oplossingen te zoeken ieder zich achter kan scharen.

Reageren
P

Phil H.

28 mei 2020

Wat afschuwelijke illustraties!

Reageren

Laat een reactie achter