Vlaanderen
Klasse.be

Hulplijnen

Waar kan ik terecht bij pesten?

  • 28 januari 2016
  • 2 minuten lezen

Scholen staan er niet alleen voor in hun aanpak van pesten en andere vormen van geweld. Ook voor ouders en leerlingen bestaan er verschillende hulplijnen.

Op school

Leraren met een pestsituatie in de klas kunnen rekenen op steun van de zorgleraar en de directeur. Het is ook belangrijk dat zij de ouders betrekken bij elke stap die ze zetten.

Omgekeerd spreken ouders in de eerste plaats de klasleraar aan, maar ze kunnen ook altijd terecht bij de zorgleraar en de directeur.

Dicht bij de school

Het CLB dat aan de school verbonden is, kan helpen om de problemen binnen een ruimere context te zien. De medewerkers weten hoe ze ongewenst gedrag systematisch kunnen aanpakken, geven inzicht in de betekenis en de gevolgen van probleemgedrag … Bovendien kunnen leerlingen en ouders rechtstreeks bij het CLB terecht.

De pedagogische begeleidingsdiensten gaan aan de slag op vraag van een school. Ze kijken eventueel mee naar het totale schoolbeleid en gaan op zoek naar externe partners.

De ouderkoepels en de Scholierenkoepel ondersteunen scholen in de samenwerking met ouders en met leerlingenraden.

Externe organisaties

Er zijn heel wat andere personen of organisaties die kunnen helpen:

Tinne Deboes

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


L

Lut Van Keymeulen

8 februari 2021

ik ben 59 jaar en gisteren de hele dag pest-smsen ontvangen van een psychiatrische patiënt uit jaloersheid. Ik ben er nog niet goed van.

Reageren

Laat een reactie achter