Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Spreid je picknickdeken in lekker Limburg

  • 29 juni 2022
  • 2 minuten lezen

Op de purp’ren hei komen cultuur-en kunstliefhebbers aan hun trekken. Maar ook voor foodies is hier een plekje vrij. Geniet van kunst in het groen met je Lerarenkaart in lekker Limburg!

Abdijsite Herkenrode

Aan de stille waters

In Abdijsite Herkenrode beleef je de middeleeuwse geschiedenis in het prachtige, waterrijke natuurgebied De Wijers. Verken dit land van 1001 vijvers en deponeer je koelbox op een van de originele picknickplekjes. Vergeet je verrekijker niet op je zoektocht naar zeldzame waterdieren.

Bloemenpracht in Alden Biesen

Ontdek de talloze troeven van de Landcommanderij Alden Biesen. Zoek en bewonder de verschillen tussen de Franse en Engelse tuinen. Geen tijd gehad om je picknick voor te bereiden? Bestel een rijk gevulde mand met streekgebonden producten in het toeristisch onthaalcentrum.

Op blote voeten door Zutendaal

Maak je knapzak klaar en hang je schoenen aan de haak. Het Blotevoetenpad in Zutendaal prikkelt je zintuigen. Het parcours van 3 km eindigt op een hoge toren met uitzicht over Nationaal Park Hoge Kempen. Top picknickplek dus! Bewonder aansluitend ook de wereld van de insecten en vlinders in het Entomopolis en de Vlinderkoepel.

Klas op bezoek in het mijnmuseum

Avontuur op de mijnterril van be-MINE

Ontdek het Mijnmuseum en de rijke geschiedenis van Beringen. Vervolgens beklim je de avonturenberg: een klim-, wandel- en mountainbikeparcours over de oude mijnterrils. Neem je knapzak mee naar de top en geniet van het prachtige panorama. 

Nomadland

Kunst en natuur in Nomadland

Labiomista ontvangt je met open armen. Wandel door het park van Koen Vanmechelen waar natuurelementen, dieren en kunst samensmelten. Snuif de Genkse couleur locale op tussen de volkstuintjes en picknickplekjes in het aansluitende Nomadland. Geniet er van je lunchpakket of proef lokaal lekkers aan de pipowagens.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Sonja Van Droogenbroeck, Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter