Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Aan (de picknick-)tafel in Wallonië

  • 29 juni 2022
  • 3 minuten lezen

Van vogelspotter over kunstliefhebber tot romanticus. Jong en oud smullen in Wallonië van een picknick op deze kunstige plekjes en hotspots. Leer ze kennen met je Lerarenkaart.

Rododendron bij het kasteel van Terhulpen

1000 rododendrons

Het Museum Fondation Folon ligt in de boerderij van het kasteel van Terhulpen. Het domein Solvay, een waar wandelparadijs, nodigt je uit om te verpozen op de grasvelden aan het meer tussen de stoere bomen en de kleurrijke rododendrons.

houten loopbrug tussen de bomen

Ravotten tussen de boomkruinen

Parc Chlorophylle is een superbestemming voor gezinnen met kinderen. Roepen je bengels vanuit de boomkruinen dat ze honger hebben? Verwen hen na het klim- en klauterwerk met lekkere hapjes. Vlak bij het terras kan je de tafel dekken voor het smulfestijn.

La Boverie

Hotspot voor fotografen en kunstliefhebbers

In La Boverie ontdek je werken van Picasso, Gauguin, Evenepoel, Delvaux, Magritte, Ingres … Het Boveriepark is een hotspot voor trouwfotografen. Je zal onmiddellijk begrijpen waarom. Vanop je picknickdekentje aan de oevers van de Maas maak je zelf deel uit van het prachtige plaatje.

Mussee royal de Mariemont

Royaal genieten van de natuur

Ga op schattenjacht in het Musée Royal de Mariemont. Raoul Waroqué verzamelde een indrukwekkende collectie. Profiteer van de omringende parktuin tijdens je picknick. Wandel daarna op de kronkelende paadjes rond het museum en ontdek zeldzame planten en eeuwenoude bomen.

Château de Lavaux-Ste-Anne

Vogelkijkplaats voor lekkerbekken

Vlak bij Namen bezoek je het prachtige Chateau Lavaux-St. Anne. Van hieruit vertrekken bosrijke wandelingen langs weides met paardjes en bijzondere pony’s. Een ticket geeft je ook toegang tot het reservaat erachter. Aan deze prachtige waterrijke vogelkijkplaats vind je een picknickplaats met tafels, en parking vlakbij. 

Picknickplaats van Ozo

Ozo mooi!

Vlakbij Adventure Parc Durbuy, in het dorpje Ozo, vind je een prachtig picknickplekje. Trek op avontuur langs de touwen- en hoogteparcours om vervolgens te landen temidden van dit “Ozo mooie picknickplekje’.

Hert in Le Parc à Gibier de La Roche en Ardenne

Smullen in het wild

Ga je naar La Roche, dan is een bezoek aan het Château Féodal dat bovenop de helling langs de meanderende Ourthe pronkt, een must. Je pikt er zelfs een roofvogelshow mee.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Sonja Van Droogenbroeck, Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter