Vlaanderen
Klasse.be

Trek op uitstap en ontdek democratie in de praktijk

Zitten er leerlingen in je klas die voor het eerst naar de stembus trekken? Weten ze al welk bolletje te kleuren? Laat ze in de praktijk kennismaken met onze democratie en werk zo aan actief burgerschap. Bij deze partners van de Lerarenkaart ontdek je samen hoe hun stem een verschil kan maken.  

BELvue museum - Geschiedenis van België
Museum en Expo

BELvue museum

BELvue museum is een centrum voor democratie. Je leert er bij over de Belgische geschiedenis en doorloopt een interactief parcours dat je leerlingen doet nadenken over democratie, welvaart, solidariteit, migratie, taal en Europa.

jongeren in het Vlaams Parlement

Tijdens een bezoek aan het Vlaams Parlement ontdek je hoe democratie werkt, wat volksvertegenwoordigers doen en waarom gaan stemmen belangrijk is.

jongen met wereldbol
Museum en Expo

Parlamentarium

In het Parlamentarium in Brussel kom je alles te weten over het Europees Parlement, de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven.

Auto en affiches in het Huis van de Europese geschiedenis

Het Huis van de Europese geschiedenis in Brussel voert je mee langs de hoofdlijnen van de Europese geschiedenis om je te laten nadenken over de toekomst van Europa en onze democratie.

blik in het Europees Parlement

Een bezoek aan de grote vergaderzaal is dé manier om meer te weten te komen over de rol en de bevoegdheden van het Europees Parlement.

Aan de slag met democratie in de klas 

Hand op steken om mening te zeggen. Democratie