Vlaanderen
Klasse.be

Boeken en strips

Kinderboekhandel Pardoes

Boomhut in kinderboekenwinkel pardoes
vrouw leest voor aan kinderen in kinderboekenwinkel pardoes
Speelbos in kinderboekenwinkel pardoes

Kinderboekhandel Pardoes, gevestigd in het historisch stationsgebouw van Mechelen-Nekkerspoel, is een eigenzinnige belevingsboekhandel die verhalen tot leven brengt. Met de slogan ‘Stapelgek op lezen’ stimuleren we kinderen om hun liefde voor lezen te (her)ontdekken.

Jouw voordeel

10 procent korting op je aankopen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Tot 16 jaar.

Omschrijving

In een wereld waar schermen domineren, biedt Kinderboekhandel Pardoes een magische plek met het grootste assortiment kinder- en jeugdboeken, maar ook unieke belevingen zoals de Pardoeshut, het Leesbos en de Young Adult Cave. Daarnaast organiseert Pardoes regelmatig activiteiten zoals vertelmomenten, boekvoorstellingen, klasbezoeken en rondleidingen, workshops, pedagogische studiedagen en ontmoetingen met auteurs en illustratoren.

Organiseer een boekenbeurs op school. Zetten jullie als school ook sterk in op leesbevordering? Kinderboekhandel Pardoes kan je daarbij helpen. Samen met hen toveren jullie de school een volledige dag om tot een heus boekenfestijn, door bijvoorbeeld de refter of turnzaal om te bouwen tot een heus boekenparadijs. Pardoes zorgt voor een breed en actueel boekenaanbod, geeft advies op maat en neemt de leerlingen op sleeptouw tijdens een rondleiding op de beurs. Na schooltijd kunnen de leerlingen, (groot)ouders en leerkrachten de boekenbeurs bezoeken. Als school draag je zo niet enkel bij tot meer leesbevordering én leesplezier, maar deel je ook in de omzet van de verkoop. Zo kan je de klas-of schoolbibliotheek jaarlijks aanvullen met nieuwe titels. Een crowdfunding via Pardoes is eveneens mogelijk.

Advies op maat. De leescoach binnen Pardoes helpt met plezier bij de samenstelling van je klas- of schoolbibliotheek. Pardoes beschikt daarvoor over de meest recente leeslijsten over thema’s zoals rouwen, scheiding, diversiteit, werken met prentenboeken binnen de lessen wiskunde of rijke teksten binnen WO.

Verjaardagslijsten voor de klas (laat je leerlingen trakteren met boeken). Je kent het wel: bij elke verjaardag komen de leerlingen aanzetten met zoetigheden. Pardoes pakt het anders aan en trakteert op boeken voor de klasbibliotheek bij elke verjaardag. Als leerkracht leg je een verlanglijstje aan. Elke jarige leerling kiest (samen met mama of papa) een boek en koopt het rechtstreeks aan bij Pardoes. Het boek wordt verpakt en zo geniet de hele klas van een leuk boekenmoment.

Geschenkboeken (trakteer je leerlingen op een boek). Tweemaal per jaar valt de geschenkboekenfolder van Pardoes bij alle scholen in de mail of bus. Het uitgelezen moment om een grote aankoop te doen aan voordelige prijzen. In de geschenkboekenfolder vind je een ruim assortiment aan boeken voor alle leerjaren van het basisonderwijs. Je kan hieruit kiezen voor bijvoorbeeld wedstrijdpakketten, geschenken voor communie of lentefeest, afscheidscadeau voor de zesdejaars.

Past bij deze vakken

  • mens & maatschappij
  • talen

Waar?

kaartje

Kinderboekhandel Pardoes
Station Nekkerspoel
Ontvoeringsplein 12
2800 Mechelen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren