Vlaanderen
Klasse.be
Bezoekers aan Tabloo
Bezoekers aan Tabloo
Bezoekers aan Tabloo

Radioactiviteit wordt voor tal van toepassingen gebruikt. Maar wat is radioactiviteit eigenlijk? Wat gebeurt er met het radioactieve afval in België en in de rest van de wereld? En hoe zit het met het nucleaire onderzoek? Met haar interactieve expo biedt het bezoekerscentrum Tabloo je een antwoord op deze en tal van andere vragen.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart, voor jezelf én een extra persoon.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 8 jaar.

Omschrijving

In Expoo kom je alles te weten over radioactiviteit, radioactief afval, het maatschappelijk debat rond de berging van het afval en nucleair onderzoek. Je start bij de Big Bang en eindigt in de verre toekomst. Via interactieve opstellingen, quizzen, filmfragmenten, een bodyscanner, doe-opdrachten en een liftsimulator ontdek je alles over de berging van radioactief afval en vormen de leerlingen hun eigen mening.

Expoo kan je bezoeken vanaf 8 jaar, met een gids of audiogids. Er is een audiogids voor kinderen en eentje voor (jong)volwassenen.

Je kan ook deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten, gericht op specifieke leeftijdsgroepen en afgestemd op de leerdoelen.

De Bergingswandeling brengt je tot aan de site waar de berging wordt gebouwd. Je leert in verschillende workshops hoe het communicatiemodel werkt. Je zoekt uit welke tools je nodig hebt om goed te kunnen meten en waarom dat zo belangrijk is.

In Laboo gaan leerlingen veilig en onder begeleiding aan de slag met radioactieve bronnen.

Ontdek het volledige aanbod en de tarieven op de website. Een bezoek wordt telkens afgestemd op de leeftijd van de leerlingen. Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Klasse-redacteur Klara ging mee op klasuitstap naar Tabloo. Lees haar ervaringen in dit verslag. Een voorproefje!

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Mens en maatschappij
  • Techniek & praktijk
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar?

kaartje

Tabloo
Gravenstraat 3
2480 Dessel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Audiodescriptie
  • Lift
  • Toegankelijk met een rolstoel
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren