Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Museum Kunst & Geschiedenis

Koepel van het Museum Kunst & Geschiedenis

Vertrek op wereldreis doorheen de geschiedenis langs prehistorische vuistbijlen, Egyptische mummies, Griekse vazen en Brusselse wandtapijten. Je staat ook in oog met een boeddha, een Aztekengodheid of een reuzenbeeld van Paaseiland. En dan is er nog Belgische art nouveau, religieuze kunst en zoveel meer.

Jouw voordeel

6 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 4 euro in plaats van 10 euro.

Voorwaarden

Het voordeel is anders voor de tijdelijke tentoonstellingen.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs zijn er rondleidingen, workshops en lesmappen. Bekijk de verschillende mogelijkheden:

Schoolgroepen (-18 jaar) krijgen gratis toegang. Voor een rondleiding of workshop betaal je 90 euro. Een groep telt maximaal 15 leerlingen. Je voorziet zeker 1 begeleider per groep. Jassen en rugzakken blijven achter in de vestiaire of op de bus. Je kan ook gebruik maken van de lunchruimte voor scholen. Die reserveer je vooraf.

NIEUW: begin 2020 heropende de zaal met de bekende monumentale maquette van Rome. Ze werd grondig gereinigd en gerestaureerd. En ze werd bovendien digitaal in kaart gebracht, waarna moderne technologie werd geĆÆntegreerd (video, apps, 3D-animaties, virtual reality en augmented reality). Voortaan kan je met je leerlingen virtueel door de straten van het Oude Rome dwalen.

Reserveren: 02 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00) of via mail.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Waar?

kaartje

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel
Belgiƫ

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren