Beleef Wakala met de hele klas

Museum Kunst & Geschiedenis

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Maquette van Rome in de Oudheid

Maak een reis door tijd en ruimte: van de oudheid tot de Europese decoratieve kunsten, van de nationale archeologie tot de niet-Europese beschavingen. Het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel werd opgericht door Leopold II en herbergt duizenden kunstwerken en historische objecten.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs zijn er rondleidingen, workshops en lesmappen. Bekijk de verschillende mogelijkheden:

Schoolgroepen (-18 jaar) krijgen gratis toegang. Voor een rondleiding of workshop betaal je 90 euro. Een groep telt maximaal 15 leerlingen. Je voorziet zeker 1 begeleider per groep. Jassen en rugzakken blijven achter in de vestiaire of op de bus. Je kan ook gebruik maken van de lunchruimte voor scholen. Die reserveer je vooraf.

NIEUW: begin 2020 heropende de zaal met de bekende monumentale maquette van Rome. Ze werd grondig gereinigd en gerestaureerd. En ze werd bovendien digitaal in kaart gebracht, waarna moderne technologie werd geïntegreerd (video, apps, 3D-animaties, virtual reality en augmented reality). Voortaan kan je met je leerlingen virtueel door de straten van het Oude Rome dwalen.

Reserveren: 02 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00) - reservations-reservaties@kmkg-mrah.be

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?