Weet jij wat te doen bij een noodsituatie?

Memorial Museum Passchendaele 1917

Log in om te bewaren.

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 herdenkt de Slag van Passendale. In 100 dagen tijd vielen hierbij een half miljoen slachtoffers. Het museum is ondergebracht in het historische kasteeldomein van Zonnebeke.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Leerlingen lager onderwijs verkennen het museum met Lisa, Louis en het ratje Maurice. Met een kaart en een luisterspel volgen ze een parcours met leuke opdrachten.

In de workshop 'Soldaat in de klas' (lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs) komen vertellers in WO I-uniform bepakt en gezakt in je klas vertellen over het leven van een soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Van onderhemdje tot bottines: elk voorwerp dat ze meebrengen vertelt een apart verhaal over de oorlog. Je kan deze workshop ook volgen in het museum (een halve lesdag).

In de workshop ‘Passchendaele Archives’ voeren leerlingen (vanaf 16 jaar) zelf opzoekingswerk uit naar een persoonlijk verhaal over een gesneuvelde soldaat. Nadien bezoeken ze het graf van 'hun' soldaat op Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth WOI-begraafplaats ter wereld.

Tijdens het inlevingsproject ‘Platoon experience’ kruipen je leerlingen (vanaf 14 jaar) in groep in de huid van een Australisch peloton uit 1917. In uniform en met volledige uitrusting volgen ze het bloedige spoor via het slagveld naar Tyne Cot Cemetery. Onderweg middagmalen jullie met een echte warme 'Tommy Tucker'-maaltijd (legerkost met corned beef).

Je vindt alle info en tarieven op www.passchendaele.be/educatie. Daar vind je ook voordelige combi-tickets met Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding