Vlaanderen
Klasse.be
Museum De Pont

Verwondering staat voorop in De Pont museum in Tilburg. In dit museum voor hedendaagse kunst zie je werken van toppers zoals Anish Kapoor of Bill Viola. Maar ook een aantal bekende kunstenaars uit België zoals Luc Tuymans, stellen er hun werken tentoon. De tijdelijke expo’s zijn ook zeker een bezoekje waard.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12,50 euro.

Voorwaarden

Je kan je tickets vooraf reserveren.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Het museum biedt rondleidingen die aangepast kunnen worden aan verschillende leeftijden eventueel uitgebreid met een workshops in het museumatelier.

Op deze pagina vind je meer info over het educatieve aanbod voor het lager en secundair onderwijs.

Voor de kleintjes is er een rondleiding met een spel in de zaal, voor de jongeren is er een speciale digitale smaaktest: “Welke kunstenaar past bij mij? Het museum heeft kunsttijdschriften gemaakt voor jongeren en door jongeren en nog veel meer. Lesmateriaal vind je op deze pagina.

Voor een klasbezoek is de groepsgrootte maximaal 15 leerlingen en er zijn 4 rondleidingen per uur mogelijk. Per groep is er minimaal een begeleider aanwezig. Voor deze begeleider(s) bij de rondleidingen is de inkom gratis. Rondleidingen (1 uur) kosten 50 euro. Het museumatelier (2 uur) kost 120 euro.

Exclusief voor het onderwijs zijn reserveringen al vanaf 10 uur mogelijk, steeds op het hele uur tot 14 uur. Je kan hiervoor online boeken.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken

Waar?

kaartje

Museum De Pont
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren