Vlaanderen
Klasse.be
vitrinekasten in nationaal tabaksmuseum
Rookgerei nationaal tabaksmuseum
Rookgerei nationaal tabaksmuseum
Jongeren op bezoek in Nationaal tabaksmuseum

Wervik is dé tabaksstad bij uitstek. Alle facetten van de tabakscultuur komen aan bod in het Nationaal Tabaksmuseum. De collectie tabaksreclame, een rariteitenkabinet van rookaccessoires en een gevarieerd aanbod van tabaksgerelateerde voorwerpen geven je een beeld van het rookfenomeen en de tabaksteelt.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 4,5 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 18 jaar.

Omschrijving

Voor je klas is er een rondleiding op maat met spel- en zoekopdrachtjes. Je leerlingen ontdekken de geschiedenis van de tabaksplant en de stoere smokkelaars uit de grensstreek. Ze zien de rol die de media vroeger hadden in de promotie van het rookgedrag. Ook de gevaren van tabak, de misleidende reclameboodschappen en de eerste anti-tabakscampagnes komen aan bod.

Met een terugblik op WO I ontdekken je leerlingen de belangrijke plaats van tabak in het militaire leven. Ze bezoeken ook een vooroorlogs tabakswinkeltje, een rookkamer, een tabaksfabriekje en rokerskroeg.

Een bezoek met gids voor leerlingen van het lager of secundair onderwijs kost 60 euro voor max. 25 leerlingen. De toegangsprijs bedraagt 2 euro. Het bezoek is gratis voor leraren, begeleiders en Wervikse scholen.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • LO & gezondheid

Waar?

kaartje

Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63
8940 Wervik
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren