Vlaanderen
Klasse.be
Klas op bezoek in KOERS. Museum van de Wielersport
Meisje krijgt een trofee in Klas op bezoek in KOERS. Museum van de Wielersport
Jongen kijkt naar oude wielertruitjes

KOERS brengt het wervelende verhaal van wielersport. Verwacht je aan een interactieve rit door de geschiedenis van het wielrennen. Ontdek spelenderwijs de schatkamer van de koers of kruip voor één dag in de huid van de allergrootste kampioenen. In KOERS leer je zélf wat het allemaal inhoudt om wielrenner te zijn. Van thema’s als fietsveiligheid over ‘Koers is commerce’ tot de mechaniek achter de eerste fietsen. 3, 2, 1. Start!

Jouw voordeel

3 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 6 euro in plaats van 9 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

KOERS heeft een uitgebreid educatief aanbod voor het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. Ontdek de klaspakketten. Leerlingen in schoolverband betalen 1 euro per leerling. Een geleid bezoek voor leerlingen secundair onderwijs duurt 2 uur en kost 75 euro voor max. 25 leerlingen.

KOERS staat ook open om waar mogelijk een educatief aanbod op maat uit te werken. Hogescholen, sportscholen, buitengewoon onderwijs, volwassenenonderwijs, NT2-cursisten, … zijn welkom. Hoor je graag wat de mogelijkheden zijn van een bezoek aangepast aan de noden en wensen van jouw specifieke groep? Neem gerust contact op.

Een voorproefje? Lees het verslag van Klasse-redacteur Klara over zo’n klasuitstap.

Voor gezinnen (met kinderen tot 12 jaar) is er de KOERS-musette (het knapzakje van wielrenners). Grabbel het roadbook eruit en ontdek het museum in 15 wervelende etappes die garant staan voor 40 pagina’s spel- en zoekplezier voor het hele gezin

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • LO & gezondheid
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

KOERS
Polenplein 15
8800 Roeselare
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Klapstoelen beschikbaar
  • Lift
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren