Vlaanderen
Klasse.be
Red Star Line Museum
Red Star Line Museum
Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers uit Noord-Amerika. Ontmoet de passagiers in hun geboortedorp en reis met hen mee naar Antwerpen. Zoek samen je weg in de stad en doorloop de controles. Scheep in naar je bestemming: Ellis Island.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Migratie verliep vroeger anders dan nu. Maar de menselijke kant van het verhaal is universeel en tijdloos. Het Red Star Line Museum heeft een uitgebreid aanbod rondleidingen met lesmateriaal, op maat van leerlingen lager en secundair onderwijs en studenten NT2.

Vluchtverhalen

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Bezoek dan de expo Vluchtverhalen met een uitgebreid onderwijsaanbod. Zo ontwikkelde het museum onder andere een dagpakket voor secundair onderwijs met theatermaker Hussein Mahdi.

Na een rondleiding in de expo ‘Vluchtverhalen’ mogen leerlingen hier ook zelf artistiek aan de slag tijdens een bezoek aan het een opvangcentrum linkeroever. Jongeren en bewoners ontmoeten elkaar hier aan de hand van een interactieve workshop. Als leerkracht krijg je zo de kans om op grondige en authentieke wijze te werken rond het thema migratie en vluchten.

  • Tijdens een geleid klasbezoek neemt een gids jou en je leerlingen mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoeten jullie de passagiers van de Red Star Line. Het volledige aanbod vind je op de website.
  • Je mag als leraar zelf je klas rondleiden in het Red Star Line Museum. Handleidingen en lesmateriaal om het museumbezoek voor te bereiden, vind je bij ‘Museumbezoek met de klas zonder gids‘.
  • Avondopening voor klassen inburgering en NT2

Het museum is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Vraag je bezoek aan via rsl_balie@stad.antwerpen.be. Gratis tickets voor schoolgroepen boeken via de webshop is niet mogelijk.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Taalvakken

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 10 euro. Bestel hier je tickets.

Waar?

kaartje

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren