Red Star Line Museum

Log in om te bewaren.

Red Star line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers uit Noord-Amerika. Ontmoet de passagiers in hun geboortedorp en reis met hen mee naar Antwerpen. Zoek samen je weg in de stad en doorloop de controles. Scheep in naar je bestemming: Ellis Island.

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Migratie verliep vroeger anders dan nu. Maar de menselijke kant van het verhaal is universeel en tijdloos. Het Red Star Line Museum heeft een uitgebreid aanbod rondleidingen met lesmateriaal, op maat van leerlingen lager en secundair onderwijs en studenten NT2.

  • Tijdens een geleid klasbezoek neemt een gids jou en je leerlingen mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoeten jullie de passagiers van de Red Star Line. Het volledige aanbod vind je op de website.
  • Je mag als leraar zelf je klas rondleiden in het Red Star Line Museum. Handleidingen en lesmateriaal om het museumbezoek voor te bereiden, vind je bij 'Museumbezoek met de klas zonder gids'.
  • Avondopening voor klassen inburgering en NT2

Het museum is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Vraag je bezoek aan via rsl_balie@stad.antwerpen.be. Gratis tickets voor schoolgroepen boeken via de webshop is niet mogelijk.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Taalvakken
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?