Vlaanderen
Klasse.be
Red Star Line Museum
Red Star Line Museum
Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers uit Noord-Amerika. Ontmoet de passagiers in hun geboortedorp en reis met hen mee naar Antwerpen. Zoek samen je weg in de stad en doorloop de controles. Scheep in naar je bestemming: Ellis Island (New York).

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 10 euro.

Voorwaarden

Reserveer en bestel je tickets online.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Migratie verliep vroeger anders dan nu. Maar de menselijke kant van het verhaal is universeel en tijdloos. Het Red Star Line Museum heeft een uitgebreid aanbod rondleidingen met lesmateriaal, op maat van leerlingen lager en secundair onderwijs en studenten NT2.

Tijdens een geleid klasbezoek neemt een gids jou en je leerlingen mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoeten jullie de passagiers van de Red Star Line. Het volledige aanbod vind je op de website. Je mag als leraar ook zelf je klas rondleiden in het Red Star Line Museum. Handleidingen en lesmateriaal om het museumbezoek voor te bereiden, vind je bij ‘Museumbezoek met de klas zonder gids‘. Voor klassen inburgering en NT2 zijn er aparte programma’s mogelijk.

Vluchtverhalen

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Bezoek dan de expo Vluchtverhalen. Rondleidingen en een lespakket rond het thema vluchten geven meer duiding.

Wil je als leerkracht secundair onderwijs op een grondige en authentieke wijze werken rond het thema migratie en vluchten? Boek dan het dagpakket met theatermaker Hussein Mahdi. De dag start met een rondleiding in de expo ‘Vluchtverhalen’. Nadien gaan de leerlingen artistiek aan de slag in het Opvangcentrum Linkeroever. Jongeren en bewoners ontmoeten elkaar hier aan de hand van een interactieve workshop.

Het museum is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Vraag je bezoek aan via redstarline@antwerpen.be. Gratis tickets voor schoolgroepen boeken via de webshop is niet mogelijk.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren