Vlaanderen
Klasse.be
Jongen kijkt naar verschillende soorten vissen
Gezin vist in een rivier
gezin speelt minigolf
Man kijkt naar vis bij Riveo in Hotton
Meisje zoekt iets in rivier

In Hotton nodigt RIVEO uit om de boeiende wereld van de rivier te ontdekken. Het bezoek begint met “Par Toutethys!”, een tentoonstelling over 5 indrukwekkende rivieren van de planeet.

Met een interactief paspoort ga je van continent naar continent op ontdekkingstocht naar ongelooflijke diersoorten, fabelachtige dieren, grappige anekdotes, verrassende vistechnieken, spannende verhalen, maar ook milieuproblemen.

In de aquaria ontdek je de zoetwatervissen van onze rivieren. Je kan je bezoek afsluiten met een wandeling door de prachtige tuinen of met een partijtje minigolf op de 18 holes baan. RIVEO biedt ook natuur- en visactiviteiten voor alle leeftijden en niveaus. Uitrusting en begeleiding door een professionele gids zijn inbegrepen (mits reservatie).

Jouw voordeel

1 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 7 euro in plaats van 8 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

De activiteiten van RIVEO zijn gericht op de ontdekking en de inleving in de wereld van de rivier en zijn omgeving. De aquaria, de tentoonstelling “Par Toutethys!” en verschillende activiteiten (watercyclus, voedselketen, hengelen met larven, herkennen van soorten vis en vele andere animaties) zijn geschikt voor alle leeftijden… van kleuterschool tot middelbare school! Voor klassen die in de Ardennen logeren zijn ook animaties op locatie mogelijk.

Alle praktische info voor schoolgroepen vind je hier. Je kan je bezoek aan RIVEO eventueel combineren met Grottes de Hotton, Parc Chlorophylle, Sentier pieds nus (Montleban) …

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie

Waar?

kaartje


Rue Haute 4
6990 Hotton
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren