Beleef Wakala met de hele klas

Hidrodoe, interactief waterdoecentrum

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

2 meisjes kijken enthousiast naar buizen met water

In het waterdoecentrum Hidrodoe mag je zelf experimenteren. Via meer dan 120 denk- en doe-opstellingen leer je meer over water in de wereld, de geschiedenis, de fysica ... Waterwetenschap toegankelijk maken voor jong én oud, dat is de kracht van Hidrodoe.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 4 tot 16 jaar.

Omschrijving

Een bezoek aan Hidrodoe is steeds aangepast aan het niveau van je leerlingen. Je kan Hidrodoe bezoeken met een gids, aangepast aan het niveau van je leerlingen. Er zijn programma's en lespakketten op maat van het kleuteronderwijs, basisonderwijs, secundair onderwijs en buitengewoon onderwijs.

De oudste kleuters ontdekken Hidrodoe op hun eigen tempo. Met de hulp van speelkaarten gaan ze op zoek naar doe-opstellingen op hun maat. Professor Tack laat de kleuters samen met de juf het bos intrekken om allerlei experimenten uit te voeren. Ze spelen een spelletje bosbowling of bosmemory en zoeken kriebeldiertjes. Het bezoek in de klas voorbereiden kan met het leuke Spetterlied.

Voor het basisonderwijs duurt het standaardbezoek duurt een halve dag. Je bekijkt een 4D-film over het waterproductieproces, krijgt een korte demo waarbij je een wetenschappelijk principe op ludieke wijze ontdekt en bezoekt de interactieve tentoonstelling. Kom je voor een ganse dag, vul je bezoek dan aan met een waterwandeling vol doe-opdrachten of ga op veldonderzoek in onze natuurvijver en ontdek hoe zuiver het water is.

Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen genieten van een film over waterschaarste of de 4D-film en spelen een kort spel met waterlinken. Ontspannend en leerrijk tegelijkertijd. Met het veldonderzoek of de waterwandeling is ook voor hen een dag snel gevuld.

Opgelet: Meer info over de programma's vind je hier.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Techniek & praktijk
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking

Waar is mijn
Lerarenkaart?