Vlaanderen
Klasse.be

Erfgoed

Viskwekerij Gebroeders Vandeput

Man laat vissen zien uit vijvers va, viskwekerij Gebroeders Vandeput

Maak in Zonhoven kennis met de viskwekerijen die uniek zijn voor West-Europa. Ontdek hoe de visteelt ontstaan is en hoe de kwekers de Wijers, het land van 1001 vijvers, vorm gaven. Afhankelijk van het seizoen zijn er ook talrijke vissoorten te zien. De gids legt uit hoe het viskweekbedrijf in elkaar zit.

Jouw voordeel

Gratis rondleiding met je Lerarenkaart in plaats van 2 euro.

Voorwaarden

De rondleidingen vinden plaats van april tot en met juni en van augustus tot en met oktober, elke tweede zaterdag van de maand om 14  uur. In juli is er elke donderdag om 14 uur een rondleiding. Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding aanvragen. Je krijgt daarenboven een gratis pakket met uitleg over de educatieve mogelijkheden.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Een gids legt je leerlingen uit hoe de visteelt ontstaan is en hoe het viskweekbedrijf functioneert. De aanleg van vijvers, waterzuivering, de kweek- en groeivijvers, het voederen van vissen en het transport zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de rondleiding.

Een bezoek is mogelijk van maandag tot zaterdag tussen 9 en 17 uur. Een rondleiding met je klas kost 40 euro. Een groep telt dan maximaal 25 leerlingen. Reserveer je schoolbezoek via toerisme@zonhoven.be.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Viskwekerij Gebroeders Vandeput
Boomsteeg 46
3520 Zonhoven
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren