Vlaanderen
Klasse.be
Sint-Hermes Basiliek

Onder de Sint-Hermes Basiliek vind je de romaanse crypte. Het is de bewaarplaats van de heilige Hermes, patroon van de zenuw- en geesteszieken. Je krijgt er een overzicht van de bouwgeschiedenis van de Crypte en van de verschillende fasen die de pelgrim ondergaat in zijn zoektocht naar genezing.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 5 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 8 tot 16 jaar.

Omschrijving

Visit Ronse biedt de gegidste promotourOnze Vrijheid” aan, waarbij de gids naast de Hoge Mote ook de Sint-Harmesbasiliek en de Crypte bezoekt. De klemtoon ligt op didactiek, beleving en creativiteit. Je komt te weten wat een middeleeuwse bedevaarder moest doen om van krankzinnigheid te kunnen genezen en om Sint-Hermes gunstig te stemmen.

Groepen kunnen deze City Tour “Onze Vrijheid” reserveren.

Leerlingen uit het secundair onderwijs leren op een actieve manier bij tijdens deze excursie. De wandeling duurt anderhalf uur en kost 1 euro per leerling voor scholen uit Ronse. Scholen buiten Ronse betalen 2 euro per leerling.

Een klasbezoek aan de Sint-Hermes Basiliek is een interessante uitloper van een geschiedenisles. Een bezoek aan de Crypte kan je gemakkelijk combineren met een bezoek aan Must – Museum voor Textiel.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Sint-Hermes Basiliek
Sint-Hermesstraat
9600 Ronse
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren