Vlaanderen
Klasse.be
Sint-Hermes Basiliek

Onder de Sint-Hermes Basiliek vind je de romaanse crypte. Het is de bewaarplaats van de heilige Hermes, patroon van de zenuw- en geesteszieken. Je krijgt er een overzicht van de bouwgeschiedenis van de Crypte en van de verschillende fasen die de pelgrim ondergaat in zijn zoektocht naar genezing.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 8 tot 16 jaar.

Omschrijving

Vanaf juni 2022 – als de restauratiewerken volgens schema verlopen – biedt Visit Ronse de gegidste promotour “De Vrijheid” aan, waarbij de gids naast de Hoge Mote ook de Sint-Harmesbasiliek en de Crypte bezoekt. De klemtoon ligt op didactiek, beleving en creativiteit. Je komt te weten wat een middeleeuwse bedevaarder moest doen om van krankzinnigheid te kunnen genezen en om Sint-Hermes gunstig te stemmen.

Deze rondleiding zal vanaf juni 2022 vier keer per week aangeboden worden van 10.30 uur tot 12 uur op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vraag een programma aan op maat van je klas.

Leerlingen uit het secundair onderwijs leren op een actieve manier bij tijdens deze excursie. De wandeling duurt anderhalf uur en kost 1 euro per leerling voor scholen uit Ronse. Scholen buiten Ronse betalen 2 euro per leerling.

Een klasbezoek aan de Sint-Hermes Basiliek is een interessante uitloper van een geschiedenisles. Een bezoek aan de Crypte kan je gemakkelijk combineren met een pelgrimsspel of een bezoek aan Must – Museum voor Textiel.

Noot: updates over de restauratiewerken vind je op www.visitronse.be of via de sociale media van Visit Ronse.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 5 euro.

Waar?

kaartje

Sint-Hermes Basiliek
Sint-Hermesstraat
9600 Ronse
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren