Gezonde School

Sint-Hermes Basiliek

Log in om te bewaren.

Crypte

Onder de Sint-Hermes Basiliek vind je de crypte. Het is de bewaarplaats van de heilige Hermes, patroon van de zenuw- en geesteszieken. Je krijgt er een overzicht van de bouwgeschiedenis van de Crypte en van de verschillende fasen die de pelgrim ondergaat in zijn zoektocht naar genezing.

Dit is geschikt voor:

  • Persoonlijke ontspanning

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 8 tot 16 jaar.

Omschrijving

Een klasbezoek aan de Sint-Hermes Basiliek is een interessante uitloper van een geschiedenisles. Een bezoek aan de Crypte kan je gemakkelijk combineren met een pelgrimsspel of een bezoek aan Must - Museum voor Textiel. Vraag een programma aan op maat van je klas.

Je kan de Crypte met of zonder een bezoek aan Must ontdekken met een gids. Dan ligt de klemtoon op didactiek, beleving en creativiteit. Je komt te weten wat de middeleeuwse bedevaarder moest doen om van krankzinnigheid te kunnen genezen en om Sint-Hermes gunstig te stemmen.

Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen op een actieve manier bijleren tijdens de textielwandeling. De rode draad is de textielgeschiedenis van de stad. De wandeling duurt 2 uur en kost 1 euro per leerling voor scholen uit Ronse. Scholen buiten Ronse betalen 2 euro per leerling.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding