Vlaanderen
Klasse.be
Sint-Hermes Basiliek

Onder de Sint-Hermesbasiliek vind je de romaanse crypte. Het is de bewaarplaats van de heilige Hermes, patroon van de zenuw- en geesteszieken. Je krijgt er een overzicht van de bouwgeschiedenis van de crypte en van de verschillende fasen die de pelgrim ondergaat in zijn zoektocht naar genezing.

Jouw voordeel

4,5 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 2,5 euro in plaats van 7 euro.

Voorwaarden

De crypte van de Sint-Hermesbasiliek zal wegens renovatiewerken gesloten zijn tot 31 mei 2024.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 8 tot 16 jaar.

Omschrijving

Visit Ronse biedt de gegidste promotourOnze Vrijheid‘ aan, waarbij de gids naast de Hoge Mote ook de Sint-Hermesbasiliek en de crypte bezoekt. De klemtoon ligt op didactiek, beleving en creativiteit. Je komt te weten wat een middeleeuwse bedevaarder moest doen om van krankzinnigheid te genezen en om Sint-Hermes gunstig te stemmen.

Groepen kunnen deze City Tour ‘Onze Vrijheid’ reserveren.

Leerlingen uit het secundair onderwijs leren op een actieve manier bij tijdens deze excursie. De wandeling duurt anderhalf uur en kost 2 euro per leerling voor scholen uit Ronse. Scholen buiten Ronse betalen 3 euro per leerling. De begeleidende leraar krijgt gratis toegang tijdens een schoolbezoek.

Een klasbezoek aan de Sint-Hermesbasiliek is een interessante uitloper van een geschiedenisles. Een bezoek aan de crypte kan je gemakkelijk combineren met een bezoek aan MUST – Museum voor Textiel.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Sint-Hermesbasiliek
Sint-Hermesstraat
9600 Ronse
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren