Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Stedelijk Museum ‘Het Gasthuis’

Kind speelt op piano in Het Gasthuis te Aarschot
Oude werktuigen in Het Gasthuis te Aarschot
Vrouw kijkt naar oude posters

In het Stedelijk Museum ‘Het Gasthuis’ van Aarschot kom je alles te weten over deze typisch Hagelandse stad. De vaste collectie belicht de Demerstad en haar rijke verleden. Je ontdekt er verschillende voorwerpen aan de hand van beeld en geluid.

Jouw voordeel

Gratis voor iedereen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 12 jaar.

Omschrijving

Het museum heeft een educatief aanbod voor leerlingen lager onderwijs.

Voor leerlingen van de eerste graad lager onderwijs is er ‘Over overgrootmoeder’. Je leerlingen maken kennis met voorwerpen uit het dagelijkse leven aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. De rondleiding kan je enkel volgen op dinsdag en kost 0,60 euro per leerling.

Tijdens ‘Wonen in de oorlog’ spelen leerlingen van de tweede graad lager onderwijs een informatief spel over het leven in Aarschot, voor en tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Je kan het spel enkel spelen op dinsdag. Per leerling betaal je 0,60 euro.

Ontrafel met enige handigheid, rekenwerk en flink nadenken het ‘Mysterie van de Bloednacht’, een stadsspel speciaal voor de derde graad van de lagere school. Concurrerende groepjes leerlingen achterhalen in 2 uur tijd wie tijdens de Eerste Wereldoorlog de Duitse bevelhebber Stenger heeft gedood. Dit stadsspel is gratis voor schoolgroepen.

De educatieve lessen en de spellen reserveer je minstens 2 weken vooraf op het nummer 016 56 84 51 of via museum@aarschot.be.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis

Waar?

kaartje

Stedelijk Museum ‘Het Gasthuis’
Elisabethlaan 103
3200 Aarschot
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren