Vlaanderen
Klasse.be
toneelvoorstelling op school

Theater Zuidervis maakt al 28 jaar toneelstukken rond relevante thema’s. Buiten de socio-emotionele en relationele vaardigheden bouwen wij onze toneelstukken op rond burgerzin, zelfbewustzijn, communicatie, inclusieve samenleving, taal- en leesmotivatie en bevordering. Theater Zuidervis is een reizend theatergezelschap, onze toneelvoorstellingen kunnen gespeeld worden in elke polyvalente ruimte. Wij brengen licht- en geluidsinstallatie mee en werken met kleine spelmicro’s zodat er geen enkele expressie verloren gaat. Wij creëren een theaterzaal op jouw school.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart mits een mailtje vooraf op alle weekdagen.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 3 tot 12 jaar.

Omschrijving

Theater Zuidervis is een reizend gezelschap en speelt op uitnodiging op weekdagen in je school. Een telefoontje of mail enkele dagen vooraf volstaan.

Onze producties zijn geschikt voor kleuter- en lager onderwijs.

De lopende producties zijn momenteel ‘Het Wonkelbos’ en ‘Drijfhout’

‘Het Wonkelbos’ is een toneelstuk over durven opkomen voor jezelf en anderen, zelfstandig en kritisch leren zijn: ‘als jij dat voor mij doet, krijg je een koekje en dan ben je mijn vriendje!’, durven vrienden maken. Een toneelstuk waar je met een twinkeling in je ogen kijkt en het buitengewone ziet in het alledaagse.

  • Versie voor peuters, 3- en 4 jarige kleuters.
  • Versie voor 5-jarige kleuters en eerste graad van de lagere school

‘Drijfhout’ Is een spannend, fantasierijk verhaal met realistische insteek en soms zelfs een tikje romantisch… Een toneelstuk over vooroordelen doorbreken, voor iemand durven opkomen, zelfstandig en kritisch leren zijn… ’Jij doet iets voor mij of anders!’ Je eigen grenzen bepalen met een open blik. Je niet laten manipuleren. Communicatie… voor je gevoelens durven uitkomen.
Een zoektocht naar jezelf.

  • Voor de tweede en derde graad van de lagere school

Past bij deze vakken

  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

Theater Zuidervis
Fruithoflaan 86 bus 11
2600 Berchem
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren